Gazete Vatan Logo

Polis: O ben değilim

Gezi Parkı olayları sırasında Berkin’i vuran gaz fişeğini ateşleyen polis olarak tespit edilen polis Emin Y. ifadesinde “Benim ZET tüfeği kullanma sertifikam yoktur. Ben değilim” dedi

Polis: O ben değilim

Okmeydanı’nda Gezi Parkı olayları sırasında ekmek almak için evinden çıkan, Berkin Elvan’ı vurduğu ihtimali üzerinde durulan polis memuru ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu’nda 9 Mart’ta ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veren polis memuru Emin Y. suçlamaları reddetti. Olayın yaşandığı gün Çevik Kuvvet biriminde kalkancı olarak görev yaptığını söyleyen polis memuru ifadesinde, “Kasım 2011 tarihinde İstanbul’a gelmiştim. İlk görev yerimdi. Bu nedenle olay yerini tam olarak hatırlamıyorum. Ancak Okmeydanı’nda görevlendirilmiş olduğumuzu hatırlamıyorum. Ben sertifikam da olmadığı için o tarihlerde hiç gaz tüfeği kullanmadım. Grup komiseri Enver T.’yi daha önce grup komiseri olduğu için hatırlıyorum. Ancak olay günü orada olup olmadığını hatırlamıyorum. Kadir Eyüp H. isimli komiseri tanırım. Kendisi ile bir görevde birlikte olduğumuzu hatırlıyorum. Ancak bu olay olup olmadığını çıkaramıyorum” dedi.

‘Fatih mi bilmiyorum’

Bilirkişiler tarafından incelemesi yapılan TOMA görüntülerin de izletildiği şüpheli polis, “Söz konusu fotoğrafta 1. ZET’çi olarak etine dolgun olarak tanımlanan kişi ben değilim. Kendisini hatırladım. Görüntülerde kolu sargılı olan görevlinin Fatih D. olup olmadığını bilemiyorum. Söz konusu görüntülerde ben yokum” şeklinde bilirkişi tespitini de yalanladı. İfadesini, “Suçlamayı kabul etmiyorum” şeklinde sonlandırdı.

Haberin Devamı

‘Emri verenler yargılanmalı’

GEZİ Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede, 15 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı. Anne Gülsüm Elvan, oğlunun mezarına uzanarak “Yavrum ben geldim. Yaralarımı sar” diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren anne olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırıldı. Baba Sami Elvan ise yaptığı konuşmada, 2 yıldır adalet arayışlarının sürdüğünü belirterek “Son aldığım bilgiler ismi açıklanan kişinin ifadesinin alındığıdır. Şunu biliyoruz ki bu kişileri hala sakladıklarını, davayı hala düşürmeye çalıştıklarını çok net biliyoruz. Ayrıca bu davadan da hiç birşey beklediğim yok hepinize duyurulur. Emri veren kişiler yargılanmadığı sürece o polisin yargılanmasının da anlamı yok” dedi.

Haberin Devamı

‘Umudun çocuğuydu’

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ise yaptığı konuşmada, “Umudun çocuğuydu Berkin. O bir umuttu bizim için. Ama maalesef yitirdik” dedi.

‘Muhtemelen aynı kişi’

Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor: “1’nci zedci silahçı (dolgun olan) olarak belirtilmiş şahsın, mukayese amaçlı fotoğrafları gönderilerek ...... sicil sayılı polis memuru ile muhtemel aynı kişi olduğu kanaatine varılmıştır. Şahsın mukayesesine yönelik oluşturulan yüz karşılaştırma formu gönderilmiştir.”

‘Fail titizlikle aranıyor’

İstanbul Cumhuriyet Bassavcısı Hadi Salihoğlu, soruşturmayı 3 savcının yürüttüğü belirtilen açıklamada, “Söz konusu raporlar medya ve sosyal paylaşım ağlarında da yayınlanmış olup, soruşturmanın geldiği aşama itibari ile ortaya çıkan yeni olay failinin kimliğinin tespit çalışmaları titizlikle sürüyor” dedi.

Haberin Devamı