Gazete Vatan Logo

Plakadan trafik cezası nasıl sorgulanır?

İnternet üzerinden kolaylıkla, hızlıca ve güvenilir biçimde alınan tüm özel ya da devlet kurumları hizmetlerinin içine trafik cezası sorgulama hizmeti de dahildir. Trafik cezası sorgulama işleminizi online olarak hem hızlı hem de güvenli bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

Plakadan trafik cezası nasıl sorgulanır?

İnternet kullanımının artmasıyla birlikte tüm devlet işlerimizi de internet üzerinden yapabiliyoruz. . İnternet üzerinden yapabildiğimiz tüm bilgilerimizin içinde Trafik Cezası Sorgulama İşlemi de bulunmaktadır. Trafik Cezası Sorgulama sayesinde aracınızın ne kadar borcu olduğunu, ne zamana kadar nasıl ödeyebileceğini, aslında temelde bir borcu olup olmadığını hemen öğrenebilirsiniz. Bunu yapmak da tıpkı diğer internet işlemleri gibi çok kolay.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de Trafik Cezaları

Günümüz modern zamanının kutsal kelimeleri olan “hız” ve “zaman”a ayak uydurabilmek için insanlar yaya olmamayı tercih ediyor. Bunun sebebi; hızla ulaşması gereken yerlere kendilerini ulaştırabilecek bir aracın sağladığı güvenceden başkası değildir. Durum böyle olunca; Türkiye Karayolları’nın sürekli ama sürekli üstünde yeni bir araç ve araç sahibi gezinde trafiğin başta İstanbul olmak üzere özellikle büyük şehirlerde mahvolmaması doğal olmazdı. Tıpkı böyle de oldu. Trafiğin saatlerce açılmayan kilitleri içinde, insanların bir yere yetişmeye çalışırken yaptıkları kural ihlalleri yoluyla trafik kadar trafik cezaları da katlanmıştır. Araba piyasasında yaşanan büyük ve hızlı gelişime ulaşamayan Türkiye Karayolları altyapısı yüzünden de trafik cezasına maruz kalan vatandaşlar oluyor. İstemeden bile kendini bir trafik suçunun içinde bulan insanlar bu kargaşayı takip etmek için sürekli Trafik Şube’lere gidemeyeceği için devlet bunun için daha basit bir sistem geliştirmiştir.

Trafik Ceza Maddeleri ve Para Cezaları Tutarları

Trafik Ceza Maddeleri ve Para Cezaları Tutarları yasası 2016 senesine girişte değişmişti. Böyle belli zaman aralıklarında bağlı olduğu gerçek ya da tüzel kişi ve kurumların önceden belirlenmesi yurdumuza da istikrar sağlayacaktır. Bu yasa kapsamında hangi suçun cezai yaptırımının kimlere uygulanacağı önceden belirtilmiştir. Bu belirlenip söylenmeyen ceza yasasının suçlu cezaları tanımlanmıştır.

? 5252 sayılı Kanunun 7. maddesine göre belirlenecek idari para cezası (Mülki Amirce) Araç Kullanmaktan Men Diğer Hususlar İdari Para Cezası (Trafik zabıtasınca)
? Ceza Miktarı ve Uygulanacağı hususlar kapsamında bazı değişkenler vardır. İdari Para Cezası, ve ayrıca 5252 sayılı Kanunun 7. maddesine göre belirlenecek idari para cezası (Mülki Amirce) Araç Kullanmaktan Men Diğer Hususlar İdari Para Cezası (Trafik zabıtasınca)

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ NEDİR?

Trafik cezası sorgulama sayesinde birçok hizmetten kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Aracının muayene durumunun gecikmesine bağlı olarak olan cezalar, Trafik Polisi çevirmesi sırasında belgelerinizin ya da aracınızın durumunun kontrol edilmesinin ardından aldığınız cezaların ortaya çıkmasını kolaşlaştırır. Siz de daha erken ortaya çıkınca borç gecikmesinde ortaya çıkacak faiz farklarını azaltmış olmaktadır. Trafik Ceza Sorgulama işlemi, aracınızın kullanım ömrü içinde arabasıyla ilgili önemli bir bilgi alabilmek için söylenmiştir.

Tedes’in geçmişte kestiği trafik cezalarının genellikle uyarı levhası konulmayan yerlerde olduğundan dolayı gereğinin yapılmasının uygun olacağını belirtti. Eğer trafik cezalarımızı önceden öğrenirsek ceza indiriminden yararlanabilir hatta yılbaşı indiriminden yararlanabilirsiniz.

2016 senesinde düzenlenen Trafik Ceza Maddeleri ve Para Cezaları Tutarları yasası herkesin bilmesi gereken bir yasadır ve sorgulama işlemini internet üzerinden yaparsak da nasıl pratik ve kolay bilgiye erişebileceğimizi anlarız. Motorlu araç vergi borcu ve sisteminde görünüyorsa diğer araç kredilenden halledebiliriniz. Ne vergi ve borç ödediğinizi geriye dönüş şeklinde öğrenebilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Trafik açısından çok hızla genişleyen ve kalabalıklaşan ülkemizde trafik sorunları ve cezaları da hızla yayılmaktadır. Trafik borçları, bir banka geç ödeme şeklinde kredi aldığınızda parayı elinizden almışlar gibi tüm özgürlüğünüzü alır. Trafik ceza ve borçlarını sorgulatmanın artık çok kolay bir yolu vardır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılan trafik cezası sorgusu yürütülür.

Trafik Cezaları 2016 Ne Kadar

Kırmızı Işıkta Geçme 199 TL Peşin 149,25 TL
Hızlı Araç Kullanma 199 TL Peşin 149,25 TL (%10 dan, %30'a kadar hız limitini aşma)
Çok Hızlı Araç Kullanma 412 TL Peşin 390,00 TL (%30 üzerinde kullanma)
Alkollü Araç Kullanma 1.defasında 844 TL Peşin 633 TL 2. Defasında 1058 TL Peşin 793,50

Haberin Devamı