Gazete Vatan Logo

PKK’dan Sincar’da DEAŞ taktiği!

PKK’nın, ikinci bir Kandil yapmak için yeni kamplar kurduğu Sincar’ı tünellerle doldurduğu ortaya çıktı

PKK’dan Sincar’da DEAŞ taktiği!

Irak’’ın Mahmur ilçesinde yeni üs bölgeleri kuran terör örgütü PKK, ‘çekilme garantisi’ vermesine rağmen Sincar’da da varlığını güçlendiriyor. Musul’un Suriye’nin sıfır noktasındaki stratejik Sincar ilçesini “ikinci Kandil” yapmak isteyen örgüt, 2014 yılında Ezidileri DEAŞ saldırılarına karşı korumak bahanesiyle bölgeye yerleşmişti. Ancak DEAŞ bölgeden temizlenmesine rağmen hâlâ Sincar’dan çıkmadılar. IKBY hükümeti ve Mesud Barzani’nin çağrılarını da dinlemeyen PKK, ilçedeki militanlarını çekmedi. Aksine ilçeye tüneller kazarak daha da kalıcı hale gelmeye başladı.

‘Tehlikeli planlar’

Irak’ın Musul vilayetine bağlı Sincar İlçe Kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK’nın bölgedeki varlığını güçlendirip, DEAŞ gibi tüneller kazmaya başladığını söyledi. Terör örgütü PKK’nın bölgeden çekilmeyeceğine dönük sinyaller verdiğini aktaran Halil, “PKK militanları son dönemlerde Şengal’deki (Sincar) kamplarını genişletip güçlendirmeye başladı. Bu gelişme de örgütün öyle kolay bir şekilde bölgeden çekilmeyeceğine işaret ediyor” dedi ve ekledi: “PKK, Şengal Dağı başta olmak üzere elinde tuttuğu bazı bölgelerde tüneller kazmaya başladı. DEAŞ teröristleri gibi tünel kazıp, olası bir hava saldırısından kendilerini korumayı amaçlıyorlar. Şengal Dağı ve ilçesinde tünel kazılması endişe verici. Örgüt tehlikeli planlar peşinde.”

Haberin Devamı

Mahmur’a da üs kurdular

DEAŞ’ın 2014 yılında Mahmur ilçesine yönelik saldırıları bahane ederek bölgeye yerleşen PKK Kandil’den getirdikleriyle buradaki militan sayısını her geçen gün artırdı. PKK, Mahmur Kampı’nı ve yanındaki Karaçuğ Dağı’nı adeta askeri üs haline getirdi. Bölgeden çekilen görüntülerde PKK’nın mevzileri, hendekleri ve güvenlik noktaları görülüyor.

‘ABD sözünü tutmuyor’

ABD’li yetkililerle PKK’nın Sincar’daki varlığına ilişkin yaptıkları görüşmenin sonuçlarına da değinen Halil, “ABD, PKK’nın çekilmesi için örgüte baskı uygulayacağı sözünü Ezidilere verdi. Bize destek verdiklerini, PKK’nın Şengal’de işinin olmadığını söylediler. Ancak şimdiye kadar herhangi bir adım atılmadığı gibi PKK militan sayısı da her geçen gün artıyor” dedi.

Haberin Devamı