Gazete Vatan Logo

Patriot'un alman mehmetçikleri!

Alman askeri Ramazan ve Ahmet, Patriot nöbetinde

Patriot'un alman mehmetçikleri!

Kahramanmaraş’ta Karadenizli iki Alman “Patriotçu” Sinoplu Ramazan ile Ordulu Ahmet VATAN’a konuştu...

“Almanya da Türkiye de bizim memleketimiz burada görev yapmaktan gurur duyuyoruz.”

Komutanlar kışladaki Türk askerleri de uyardı:

“Başta 20 kadın Alman asker olmak üzere Alman askerlere misafirperver davranın. Fazla samimi olmayın, şakalaşmayın.”

KAHRAMANMARAŞ - VATAN, Suriye’nin balistik füze saldırı tehditine karşı Almanya tarafından kurulan ve aktif hale getirilen patriot hava savunma sisteminin bulunduğu Kahramanmaraş’taki Gazi Kışlası’na girdi. Kışlada bulunan yaklaşık 300 Alman askerinin içerisinde Karadenizli 2 Türk asıllı asker de bulunuyor. 26 yaşındaki Sinoplu astsubay Ramazan, Alman patriot timinde tercümanlık yapıyor. 27 yaşındaki Ordulu astsubay Ahmet ise patriot sisteminin bir parçası olan KBRN timinde görev alıyor. İkisi de güvenlik gerekçesiyle soyadlarını paylaşmaktan kaçındı. VATAN’a konuşan Ramazan “Almanya’da doğdum. Alman vatandaşıyım ama her yıl memleketim Sinop’a giderim. 3 senedir Alman Ordusu’nda askerlik yapıyorum. Almanya’da askerlik biraz zorlukları da olsa güzel ve rahat bir meslek. Annem ve babam da Almanya’da yaşıyor. Benim Alman Ordusu’nda asker olmamdan gurur duydular. Türkiye de bizim memleketimiz. Türkiye’ye yönelebilecek bir tehdite karşı görev yapmaktan gurur duyuyorum. Kahramanmaraş’a ilk kez geldim. Burada manzara da yemekler de çok güzel. 2 ay önce evlendim ve Türkiye’ye göreve geldim. Burada Türk asıllı Alman askerler kendi aralarında yarı Türkçe yarı Almanca konuşarak anlaşıyoruz. Alman askeriyle de Türk askeriyle de aramızda sorun yok” dedi.


Ahmet ise 7 yıldır Alman Ordusu’nda olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

“Ailemin memleketi Ordu. Alman vatandaşıyım. Her yıl Türkiye’yi ziyaret ediyorum. Buradaki askerler bizi Alman üniformasıyla Türkçe konuştuğumuzu görünce çok şaşırıyorlar. Burada boş vakit bulunca onlarla birlikte masa tenisi oynayıp, çay içiyoruz. Burada komutanlara abi diyorum, gülüyorlar. Türkiye’de asker olmayı düşünmedim çünkü çok zor. Orada uzun yıllar bunun için okumak gerekiyor. Görev yaptığım KBRN timi, olası bir nükleer, kimyasal saldırıyı önceden tespit edebildiği gibi, saldırıdan sonra 1 saatte en az 20 kişiye müdahale edecek niteliktedir. Askerliğin tek zor tarafı ailenden ayrı kalmak. 5 yıllık evliyim, yılda 3 ay hiç evime uğrayamadığım olabiliyor. Eşim de Türk asıllı ve beni makul karşılıyor.” Kışlada Ramazan ve Ahmet’le birlikte üçüncü bir Türk asıllı Alman sıhhıye astsubay da bulunuyor. İstemihan astsubayın da Ankaralı olduğu öğrenildi.

Şehre inmek yasak!

Kent merkezindeki Gazi Kışlası içine yerleştirilen ve yönleri Suriye’ye doğru çevrilen 2 patriot füze savunma sistemine bağlı 12 rampa, Hava Kuvvetleri İletişim Şube Müdürü Binbaşı Cengiz Alabacak, Polonya NATO Sözcüsü Yarbay Darius Kacpercyzk ve Alman Patriot ekibi komutanı Albay Frank Schultz’un katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

Alman askerlerin, sivil kıyafetle dahi olsa Kahramanmaraş’ta, vatandaşla iletişime geçmelerinin yasak olduğu belirtildi.

Ayrıca kışlada konuşlandırılan radar ve füze sistemlerine Türk askerlerin fazla yaklaşmaması için talimat verildi. Askerler sistemlere 1 km mesafeden fazla yaklaşamıyor. Alman askerlerin de mesafeli durduğu bataryalarla ilgili sadece bakım ve yakıt takviyelerinde görevlendirilmiş Alman askerler hazır bulunuyor.

Polonya NATO Sözcüsü Yarbay Dariusz Kacperczyk patriot hava savunma sisteminin İran’a karşı kurulmadığını, Suriye’den gelebilecek bir saldırıya karşı kurulduğunu belirtti.

Haberin Devamı