Gazete Vatan Logo

Örgüt bağlantısı mercek altında

Reyhanlı ilçesinde patlayıcı yaparken ölen Suriyelilerin örgüt bağlantıları araştırılıyor. Suriyeli bir kadın gözaltına alındı

Örgüt bağlantısı mercek altında

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki bir evde, yapım aşamasındaki patlayıcının infilak etmesi sonucu ölen Suriyelilerin Usam İsa ile Rahmi Hadad olduğu belirlendi. Polisin yaptığı aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucu ele geçirirken, evin mutfağında bulunduğu için patlamadan yara almadan kurtulan Suriyeli bir kadını da gözaltına aldı.

Cinsi belli değil

İki ay önce Reyhanlı’daki eve yerleştikleri bildirilen İsa ve Hadad’ın kullandığı belirlenen 31 MB 298 plakalı otomobil de ayrıntılı inceleme için emniyetin bahçesine çekildi. Suriye’deki muhalif gruplardan olabileceği düşünülen Usam İsa ile Rahmi Hadad’ın herhangi bir terör örgütüyle bağlantıları olup olmadığı konusunda güvenlik güçlerince detaylı bir çalışma başlatıldı. Olayda ölen Suriyelilerin hazırladığı patlayıcının cinsi ise belirlenemedi. Ekipler, patlama yerinden aldıkları numuneleri Emniyet Kriminoloji Laboratuvarı’na gönderdi. Burada yapılacak incelemenin ardından patlayıcının cinsinin netlik kazanacağı bildirildi.

AFAD kartı varmış

Haberin Devamı

Olay yerine gelen CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, ölen Suriyelilerin AFAD tarafından verilmiş yabancı tanıtım kartlarının bulunduğunu söyledi. Gözaltına alınan kadının ölenlerden birinin eşi olduğunu belirten Yarayıcı, şunları söyledi: Söz konusu kadın sorgulanmak üzere gözaltına alınıyor. Kadın eşinin Suriye’de mekanik üzerine eğitim aldığını söylemekte. Yıllardır hükümet desteğinde ülkemizi bir savaş üssüne çevirenlerin ne kadarının ülkemizde olduğu bilinmemektedir. Bunun yarattığı tedirginlik Hatay’da bir korkuya dönüşmüş bulunmaktadır.

52 kişi ölmüştü

11 Mayıs 2013’te Hatay Reyhanlı’da düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 52 kişi ölmüş, 146 kişi yaralanmıştı. Bombalı araçlarla düzenlenen bu saldırıyla ilgili 20 kişi tutuklandı. Saldırıyı Suriye gizil servisi El Muhaberat bağlantılı bir grubun yaptığı ihtimali üzerinde durulurken, şüphelilerden birinin de El Nusra örgütü üyesi olduğu kaydedilmişti. Saldırı öncesi de El Nusra örgütünün bomba yüklü araçlarla saldırı düzenleyeceği istihbaratı verilmişti.

Haberin Devamı