Gazete Vatan Logo

Online SGK GSS Borç Sorgulama

Online GSS borç sorgulama yapmak için SGK bağlantıyı hizmete açmıştır. Online tahsilat bağlantısı ve GSS sorgulama işlemlerini nasıl yapacağını haberimizde bulabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası , kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan özel bir güvence türüdür. Özellikle sağlık hizmetlerinden sigortalı olarak yararlanamayan ve ya herhangi bir şekilde güvence altına alınması da imkansız olan kişilerin dahil edildiği GSS sayesinde tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması mümkün kılınmıştır. Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, milyonlarca kişinin dahil edildiği Genel Sağlık Sigortası, çoğu kişinin yeni öğrendiği güvence olsa da vatandaşlar haberleri olmadan GSS üzerinden tedavi hizmeti almıştır. Fakat bu noktada en önemli olan, alınan bu hizmetler için düzenli prim ödemelerinin yapılmasıdır. Aksi halde kişilerin sigortanın sağladığı imkanlardan yararlanması mümkün olmayacaktır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

GSS ile ilgili tüm işlemler internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu sayede SGK’ya gitmenize gerek kalmadan, online olarak sorgulama yapabilir ve durumunuzu öğrenebilirsiniz. Özellikle bir işte sigortalı olarak çalışmayan, öğrenci olmayan ya da öğrencilik durumunu SGK’ya bildirmeyen, anne ve ya babası üzerinden sağlık güvencesi altına alınamayan kişilerin mutlaka GSS borç sorgulama yapması gerekmektedir. Sistem tarafından bu kişiler otomatik olarak tespit edilerek, güvence altına alındığı için kişilerin her ay borç çıkmaktadır. Borcun ödenmemesi halinde de gerekli yasal takip başlatılacaktır. Bu nedenle herhangi bir sorunla karşılaşmamak ve GSS’nin imkanlarından sorunsuz bir şekilde faydalanmak için kişilerin sorgulama yapması yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

Sorgulama için SGK tarafından oluşturulan E-SGM hizmet ekranından yararlanması gerekir. E-SGM’ye giriş yaparak erişim sağlayabileceğiniz Genel Sağlık Sigortası durumunuz, sistem tarafından detaylı bir şekilde yayınlanacaktır. Yayınlanan bilgiler dahilinde, sigortanızın aktif olup olmadığını, aylık ne kadar prim ödemeniz gerektiğini, gelir testinizin olup olmadığını ve toplam borcunuzu öğrenebilirsiniz. Böylece tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olduğunuz için gerekli işlemleri de yapabilirsiniz. Sorgulama hizmetlerinden tüm vatandaşların giriş yaparak yararlanması mümkündür ve işlemler için herhangi bir ücretin verilmesi de gerekmemektedir.

Haberin Devamı