Gazete Vatan Logo

Online GSS ve BAĞ-KUR Prim Borçlarını sorgulama ekranından öğrenin!

Online olarak GSS ve BAĞ-KUR prim borcunuzu kolayca sorgulayabilirsiniz. Online olarak borç sorgulama nasıl yapılır ve borç sorgulama hakkında detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Online GSS ve BAĞ-KUR Prim Borçlarını sorgulama ekranından öğrenin!

Devletin üç sene önce uygulamaya sunduğu Genel Sağlık Sigortası, sağlık alanında hiç bir kimsenin mağdur olmamasını amaçlayan bir sağlık uygulamasıdır. Genel Sağlık Sigortası'nın ya da kısaca GSS'nin esas amacı ise, maddi durumu sağlık alanında hizmet almaya elverişli olmayan vatandaşların ve onların ailelerinin de etkin bir şekilde sağlık alanından faydalanabilmelerini sağlamaktır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

Bir takım gelir testlerini yaptıran ve GSS uygulamasının uygun görmüş olduğu vatandaşlar, GSS sağlık uygulamalarını kullanabilmektedir. Fakat her uygulama ve sistemde olduğu gibi, GSS uygulamasında da bir miktar ücret ödeme durumu söz konusudur. Yani maalesef burada da bit miktar ücret ödememiz gerekmektedir. İşte tam da bu noktada devreye, GSS prim ve borçları girmektedir. Yani buna göre, GSS imkanlarından yararlanmak isteyen kişiler, ödemekte oldukları primlerini her zaman düzenli olarak ödeyemeyebilirler. Bu durumda, bu kişilerin prim borçları oluşur ve ödememe durumu devam ettikçe de artar. Bahsi geçen bu GSS borç bilgilerinin öğrenilmesi de mümkündür. Devletin birçok alanda hizmet gösterdiği e-devlet sistemi yardımı ve burada da kullanılacak olan e-devlet şifresi yardımı ile internet üzerinden GSS borç sorgulama işlemlerini yerine getirmek mümkündür. Böylece, sadece internet üzerinden ilgili sayfaya giriş yaparak, GSS borç durumunuzu kontrol edebilir ve eğer prim borcunuz var ise, miktarını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

O zaman, online olarak internet üzerinden GSS borç sorgulamasını şu şeklide yapabilmeniz mümkün olacaktır;

Burada internet aracılığı ile GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce, http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada açılacak olan sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Bir sonraki aşamada ise bu başlık altında yer alan diğer başlıklar arasından E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Haberin Devamı

Hemen ardından karşınıza çıkacak olan yeni sayfanın, hemen en üst kısmında E-Hizmetler uygulaması şeklinde yer alan yazının üstüne tıklayınız.

Daha sonra, bu adımları yerine getirdikten sonra otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Bundan sonra açılacak olan sayfada ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığı karşınıza çıkacaktır.

Bu alanda girdikten sonra son olarakT.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

4B ya da BAĞ-KUR Borç Sorgulama

Halk arasında esnafların bağlı olduğu bir sigorta kurumu olarak bilinen BAĞ-KUR ya da sonradan düzenlenmiş olan adı ile 4B, bir Sosyal Güvenlik Kurumu birimidir. SGK'nınBAĞ-KUR sigorta birimi üzerinden çalışan vatandaşlar da belli bir miktar prim ödemek durumundadır. Ödenmesi gereken bu BAĞ-KUR primleri ödenmediği ya da ödenemediği takdirde, sürekli olarak BAĞ-KUR borçları birikecektir. Tam da bu bahsi geçen prim borçlarının ne miktarda olduğunu öğrenmeye olanak sağlayan bir uygulama mevcuttur.

Haberin Devamı

Bu durumda, internet üzerinden BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi aşağıda anlatıldığı gibi yapabilirsiniz;

İnternet üzerinden BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan yeni sayfada E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Bir sonraki aşamada ise, karşınıza çıkacak yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI şeklindebulunan ibareye tıklayınız.

Bu işlemi de yaptıktan sonra artık otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaksınız.

Daha sonraki aşamada, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Haberin Devamı

Ardından 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında yer alan 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Bunda sonra açılacak olan sayfada yer alan, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartı banka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Daha sonra son aşama olarak, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.