Gazete Vatan Logo

Online BİMER şikayet ve öneri başvuru uygulaması!

İnternet üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmetleri devlet iletişimine modern bir yaklaşım getiriyor. İnternette online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kullanılıyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden BİMER başvuruları 7 gün 24 saat gerçekleştirilebiliyor.

Online BİMER şikayet ve öneri başvuru uygulaması!

Türkiye’de dünyanın her yerinde her geçen gün çok daha etkin bir şekilde kendisine yer edinmekte olan 21.yüzyıl internet teknolojileri yaşamın her alanında son derece etkin ve yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Bu çerçeve de Türkiye’de Başbakanlık tarafından vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin her zaman açık kalması ve modern yüzyıl dünya standartlarına uygun seviyelere getirilebilmesi amacı ile internet teknolojilerinin aktif kullanımı ile internette BİMER başvuru ve sorgulama ekranı hizmete açıldı. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının herhangi bir üyelik gerçekleştirmek durumunda kalmadan veya ücret ödemesi yapmak durumunda kalmadan devleti ile iletişime geçebilme hedefi çerçevesinde kolaylıkla kullanabilmekte olduğu modern bir devlet iletişim kanalı olarak hizmet veriyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılım çerçevesinde vatandaşların internet ortamı üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirdikleri başvuruları, doğrudan ilgili devlet birimlerindeki yetkili personelin programında ekranına düşüyor. Bu şekilde vatandaşların devlet iletişiminin çok daha modern çağ standartlarına uygun olarak hızlı ve etkin olarak kurulabilmesinin sağlanması sağlanıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından internet teknolojilerinin son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte artık vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde yaşamlarının her alanındaki işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle de 21.yüzyıl modern mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte vatandaşların yaşamlarının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi dolayısı ile günümüzde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojileri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı da bu çerçevede hizmet vermekte olan dijital kamu hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor. İnternet üzerinde yer alan ve vatandaşlar tarafından 7 gün 24 saat kullanılabilmekte olunan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinden vatandaşların devlet iletişimlerini çok daha pratik ve çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinde vatandaşların kendisinden istenen kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri bölümlerini eksiksiz ve doğru olarak doldurmaya dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi halde vatandaşların BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirecekleri BİMER başvuruları için geçerlilik kazandırılması söz konusu olmayacak. Bu çerçevede de vatandaşların özellikle BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden kendisinden istenen elektronik posta adresi bilgilerini doğru olarak girmesinin yanı sıra bu elektronik posta adresine ulaşabilmesi de oldukça büyük bir önem arz ediyor. Çünkü BİMER başvuruları için elektronik posta adresine doğrulama maili gönderiliyor. Vatandaşların bu doğrulama işlemini gerçekleştirmemeleri halinde ise BİMER başvurusu tamamlanamadığından, geçerlilik kazanmıyor.

Haberin Devamı