Gazete Vatan Logo

Online BİMER başvurusu hakkında bilinmesi gerekenler!

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranı tüm vatandaşlar tarafından kullanılabiliyor. Vatandaşlar elektronik ortam üzerinde bulunan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden devlet birimleri ile iletişime geçebilme şansını yakalıyor. İnternet üzerindeki online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden istek, öneri ve şikayet bildirimleri ve bilgi edinme başvuruları gerçekleştirilebiliyor.

Online BİMER başvurusu hakkında bilinmesi gerekenler!

Modern toplum yaşantısı içerisinde insanlar tarafından artık çok daha yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanan internet teknolojileri, günlük yaşam standartlarının çok daha yüksek kalite standartlarına sahip olabilmelerini sağlıyor. Özellikle de elektronik platform üzerinde yer alan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması da Türkiye’de internet teknolojilerinin yaygınlaşması ile kamu hizmetleri alanında aktif şekilde kullanılıyor olmasının en somut göstergelerinden biri oluyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin her zaman aktif ve etkin bir şekilde kurulabilmesi konusunda önemli bir çalışma gerçekleştiren Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama ekranı hizmete açıldı.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde devlet birimleri ile iletişime geçebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor olması nedeni ile de son dönemlerde vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlandı. İnternet ortamı üzerinde hizmete vermeye başladığı günden bu yana milyonlarca vatandaş tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmış olan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) online işlem ekranı üzerinden tüm resmi işlemlere ilişkin olarak başvuru gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzün hızla gelişen 21.yüzyıl akıllı mobil cihaz teknolojileri sayesinde nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, günlük yaşantıları içerisinde karşı karşıya kaldığı tüm gereksinimlerini daha hızlı, daha kolay ve daha güvenilir bir şekilde karşılayabilmek ve çözüme kavuşturabilmek amacı ile elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmet kanallarını kullanmayı tercih ediyor. Bu çerçevede de vatandaşların her türlü vatandaşlık hizmeti ya da kamu uygulamaları veya kamu kurum ve kuruluşları ve yöneticileri ile ilgili olarak bildirmek istedikleri istek, öneri ve şikayetlerini BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden kolaylıkla bildirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olunan istek, öneri ve şikayet bildirimleri Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan özel bir yazılım ile ilgili devlet birimindeki görevli personelinin BİMER ekranına ulaşıyor. Her mesai gününde bu personeller tarafından vatandaşlardan gelen BİMER başvuruları incelemeye ve işleme alınıyor. Bu çerçevede de vatandaşların devlet ile iletişimini çok daha hızlı ve çok daha sağlıklı bir şekilde kurabilme şansına sahip olabilmesini sağlayan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde de bilgi edinme taleplerini de iletebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerindeki BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşların istek, öneri ve şikayet bildirimlerine ilgili devlet birimleri tarafından en geç 30 iş günü içerisinde geri dönüş sağlanırken, bilgi edinme başvurularına yönelik olarak ise Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde geri dönüş gerçekleştiriliyor.