Gazete Vatan Logo

O yasak kalktı!

'Bu değişiklik ile Cumhuriyet yıkılmaz'

Yasaya aykırı biçimde eğitim kurumu açana verilen hapis cezası kaldırıldı. Muhalefet bundan sonra örgüt, tarikat ve misyonerlerin okul ve kurs açabileceğini savunuyor.

Yasaya aykırı biçimde eğitim kurumu açanlara hapis cezası öngören madde kaldırıldı. Böylelikle TCK'nın 263'üncü maddesinde yer alan, 'Kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açan, çalıştıran ve öğretmenlik yapanlara, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilir. Bu yerler kapatılır' hükmü kaldırıldı.

TBMM'de benimsenen Hukuk Usulü yasa tasarısı ile TCK'da yapılan değişikliğe muhalefet sert tepki gösterdi. Bundan sonra PKK'nın da, tarikatlar ve misyonerlerin de okul ve kurs açabileceği, bu yerlerin kapatılamayacağı savunuldu.

ÖRGÜT OKUL AÇACAK…

MHP Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan, 'Dili, kıyafeti, müfredatı serbest, eğitim kurumları olacak. Misyonerlerin. terör örgütlerinin açacağı okullara nasıl engel olacaksınız?' diye sordu. CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk de, 'Yasalara aykırı eğitim kurumu açılması özendirildi. Bu adım, laiklik ve eğitim birliği ilkelerine, Anayasa’ya ve devrim kanunlarına aykırı' dedi.

CHP İstanbul milletvekili Nur Serter ise 'Bu konu Türkiye’yi bölme projesinde çok önemli bir adımdır. Kanuna aykırı eğitim kurumu açılması teşvik ediliyor. Tekke ve zaviyelerin kapısı açılacak. PKK, Hizbullah, İBDA-C’nin okulları ve misyonerlik faaliyeti yapacak okullar açılacak' dedi.

AKP SAVUNDU

AKP İstanbul milletvekili Bülent Turan ise 'Kaldırılan hapis cezası zaten çok fazla yaptırımı olan, korkulacak bir şey değildi. Ceza da paraya çevriliyordu. Bu değişiklik ile ne cumhuriyet yıkılır, ne Tevhidi Tedrisat yok olur. Neden insanlar kaçak eğitim okullarına, kurslara çocuğunu göndersin. Bu ülkenin evlatları yurt dışında master, doktora yapıyor. Özel Eğitim Kurumları ve Milli Eğitim Temel Kanununda da zaten bu konuda yaptırım ve kapatma cezası var' dedi. (gazeteport)

Haberin Devamı