Gazete Vatan Logo

O bölgede ‘ılımlı’ eğitimi

Başbakan Davutoğlu, güvenli bölgenin muhaliflerin silahlanabileceği bir alan olup olmayacağı sorusu üzerine “Evet” dedi

O bölgede ‘ılımlı’ eğitimi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikan CNN International kanalında gazeteci Christiane Amanpour’un operasyonlarla ilgili sorularını yanıtladı.

‘Güvenli bölge zamanı’

Başbakan Davutoğlu, Suriye’de oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin soru üzerine şöyle konuştu:

“Suriye krizinin başından beri iki nedenle güvenli bölge oluşturulmasını istiyorduk. Birincisi, bu alan mültecilerin kendi ülkeleri içinde barınabilmeleri için bir alan olacak. İkinci sebep ise, bu alan terörist grupların gelmesini önleyecek. Şimdi, özellikle DAEŞ saldırılarına karşı bu güvenli bölgeyi oluşturmanın zamanı geldi.”

Amanpour’un “Güvenli bölgenin muhaliflerin silahlanabileceği ve eğitim alabilecekleri” bir alan olup olmayacağı sorusu üzerine Davutoğlu, şunları söyledi: “Evet. Şu anda bütüncül bir yaklaşım sergilememiz gerektiğini düşünüyorum. DAEŞ’i ortadan kaldırmak tabii ki stratejik bir hedef, ancak başka unsurlar da olmalı. Geçen hafta DAEŞ ve Suriye’deki bütün terörist gruplara karşı savaşmak için ABD ile hava üslerimizi açmak ve koalisyonla beraber savaşmak konusunda anlaştık. Aynı zamanda Suriye’nin geleceği için bir stratejiye sahip olmalıyız. Bu nedenle ılımlı muhalif güçleri desteklemeliyiz.”

Haberin Devamı

‘Bordo Bereliler’i beğendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ziyaret etti. Davutoğlu 3 saat kaldığı komutanlıkta, her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitimle yetiştirilen ‘Bordo Bereliler’in eğitimini denetledi. Kayak Eğitim Merkezi, Fiziki Güç Geliştirme Tesisleri, Dikey Rüzgar Tüneli, Güç Engel Parkuru, Eğitim Kulesi, Korunma ve İleri Sürüş Teknikleri, Eğitim Atış Alan’ında, Bordo Bereliler’i bir süre izleyen Davutoğlu’na Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Gürel de eşlik etti.