Gazete Vatan Logo

‘O belgeleri savcı Bharara’ya teslim ettiler’

17 Aralık kumpas iddianamesinde Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasına değinilerek “Örgüt mensupları belgeleri Preet Bharara’ya teslim etti” İfadelerine yer verildi.

‘O belgeleri savcı Bharara’ya teslim ettiler’

FETÖ’ye yönelik 17 Aralık soruşturmasında yapılan usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere 30 müştekinin yer aldığı iddianamede 67 sanık bulunuyor. Bir numaralı sanığın Fethullah Gülen olduğu iddianamede 2 numaralı şüpheli Yakup Saygılı, 3 numaralı şüpheli ise Nazmi Ardıç oldu. İddianamede Rıza Sarraf’ın ABD’de de tutuklanmasına da değinildi. ‘Örgüt mensupları tarafından yurt dışına çıkarılan bilgi ve belgelerin ABD’de Preet Bharara isimli savcıya teslim edildiği’ belirtildi.

‘Soruşturma kılıfında...’

İddianamede 17 Aralık’ın soruşturma kılıfında darbe girişimi olduğu, 61. Hükümeti istifa ettirilmeye çalışıldığı belirtildi. Girişimin FETÖ/PDY yöneticilerinin talimatlarıyşa sahneye konduğu anlatılan iddianamede, “Gözaltı listesinin yayınlanarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı’nın oğlunun isminin ortaya atılması ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın terörle bağlantılı gösterilmeye çalışılması ile kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti üzerinde baskı aracı olarak kullanılmaya, bu şekilde hükümetin görevini yapmasının engellenmeye çalışıldığı ortadadır” denildi.

Haberin Devamı

‘Tüm kılcallara sızdılar’

İddianamede, “Örgüt mensuplarının; Gülen’in talimatı ile devletin tüm kılcallarına sızmakla kalmayıp kamu imkanlarını kullanarak kendilerine rakip olarak gördükleri ve hedefledikleri iktidara ulaşmak için karşılarına çıkabilecek devlet kurumlarını ve şahısları bertaraf etmek için de her türlü hile ve yöntemi acımasızca kullandıkları görülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti ile iktidar kavgasına girişen bu yapının, çeşitli qsoruşturmalar neticesinde deşifre edilmeye başlandığı da bir gerçektir” ifadeleri yer aldı.

Müebbet isteniyor

17 Aralık kumpasıyla ilgili olarak eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç için de müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede 67 şüpheli hakkında “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme”,”Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme”, “Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek”, “Gizliliğin İhlali” gibi suçlamalarla hapis cezaları talep edilen iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Haberin Devamı