Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hakkında tüm öğrenmek istediğiniz bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmak ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri işlemlerinde sigorta mükelleflerine önemli kolaylıklar sağlıyor. Özellikle de dijital teknolojileri çok uzun süredir hizmetlerinde aktif olarak kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan tüm online hizmetleri sayesinde artık sadece birkaç dakika içerisinde pek çok sigorta işlemini sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilmek mümkündür. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükelleflerine yönelik olarak pek çok sigorta ve emeklilik hizmeti bulunuyor. Böylelikle sigorta mükellefleri daha henüz sigortalılık döneminde iken dahi internet üzerinden kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum gibi uygulamaları ile emekliliklerine ilişkin bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye’deki sigorta sistemlerinin modern yüzyıla uygun bir yapıya getirilebilmesi ve sigorta mükelleflerinin daha kaliteli sigorta hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlamak amacı ile 2006 yılında kurduğu günden bu güne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu teknolojik ve internet tabanlı pek çok yenilikçi projeye imza atmış ve yeni projeleri ile de bu hizmet politikası anlayışını sürdürmeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile artık son derece pratik bir şekilde güncel emeklilik durumu hakkında bilgi alabilme imkanına sahip olan sigorta mükellefleri, kariyer planlamalarını dahi bu doğrultuda gerçekleştirerek, emeklilik döneminde çok daha iyi ve kaliteli şartlara sahip olabilme fırsatına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları sayesinde sigorta mükellefleri artık hemen hemen günlerini alabilen işlemler ile boğuşmak ya da uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilesi ile uğraşmak zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde dijital olarak ne zaman emekli olurum uygulaması halen sigortalı olarak çalışma yaşamlarına devam eden SSK sigortası mükelleflerinin emeklilikleri hakkında merak ettikleri her konuda ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum isimli hizmet uygulaması ise SSK sigortalısının SSK emeklilik şartlarına göre emekliliklerinin ne zaman olacağını ve emekliliklerine ne kadar kaldığını her bir madde için ayrı ayrı görüntüleyebilmelerini sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet uygulaması da bu sebeple vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor.

SSK sigortalısı için bu şekilde önemli avantajlar sağlamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde artık emeklilik yaşı, SSK prim ödeme gün sayısı ve hizmet yılı gibi çeşitli maddelerde emeklilik için güncel durumu ayrıntılı olarak öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerindeki geniş online hizmet ağı ile Türkiye’nin en aktif şekilde internet altyapını kullanan devlet kurumu pozisyonunda yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olabilirim uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin cinsiyet, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik veya sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günü doldurdukları tarih bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Özellikle de SSK sigortası mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulama sayfasından emeklilikleri için kalan emeklilik şartlarındaki durumu mesai saati sonu, hafta sonu tatili veya resmi tatil gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan 7 gün 24 saat öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu şekilde erken emeklilik durumu içinde gerekli olan güncel ve bireysel bilgileri öğrenebilmek mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden erişim sağlanabiliyor. Bu web portalı üzerinde SSK sigortalısının girmesi talep edilen sigorta bilgileri bulunuyor ki burada girilen bilgilerin en güncel bilgiler olması sonucun en doğru sonuç olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu uygulaması öncesinde SSK sigortalısı tarafından dijital platform üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde online SGK sorgulama ile en güncel sigorta bilgilerine ulaşılması öneriliyor.

Haberin Devamı