Gazete Vatan Logo

Münevver’e rekor tazminat!

Münevver Karabulut’un ailesinin açtığı dava sonuçlandı

Cem Garipoğlu’nun öldürdüğü Münevver Karabulut’un ailesinin açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme Cem’in ailesini 37.500 TL maddi, 1.250.00 TL manevi tazminata mahkum etti.


Münvver Karabulut’un ailesinin, Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’na ve babası Mehmet Nida Garipoğlu’na kızlarının ölümünden dolayı Küçükçekmece 5. Aile Mahkemesi’ne açtığı tazminat davası 8. celsede karara bağlandı. Savunmaların ardından ilk etapta maddi tazminat taleplerini değerlendirdi.

Kardeşe manevi tazminat

Toplam 37 bin 500 TL maddi tazminatın olay tarihi olan 03.03.2009 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte davalılar Mehmet Nida Garipoğlu ve Tülay Makbule Garipoğlu’ndan alınarak davacılara verilmesine karar verildi. Mahkeme manevi tazminat talebinin değerlendirmesi aşamasında ise bu kez Münevver’in erkek kardeşi davacı İbrahim Enver Karabulut’un manevi tazminat talebini kabul etti. İlk etapta davalılar Mehmet Nida Garipoğlu ve Tülay Makbule Garipoğlu’ndan ayrı ayrı 500 bin TL’nin olay tarihi itibariyle yasal faiziyle davacılar Süreyya Karabulut ve Nagehan Karabulut’a verilmesine karara bağlanırken, davalıların aynı şekilde 250 bin TL manevi tazminatı davacı İbrahim Enver Karabulut’a verilmesine hükmedildi. Temyiz yolu açık olan karar kesinleşirse, Garipoğlu ailesi olay tarihi itibariyle işletilecek yasal faiz ile birlikte 37 bin 500 TL’si maddi, 1 milyon 250 TL’si de manevi toplam 1 milyon 287 bin 500 TL ödemek durumunda kalacak.

NASIL HESAPLANDI?

47 yıl daha yaşar, 2 çocuk yapardı


Bilirkişi raporunda Münevver için belirlenen maddi tazminat şöyle hesaplanmıştı: “7 Mart 1991 doğumlu Münevver Karabulut 18 yaşındaydı. 1931 yılında hazırlanan PMF yaşama tablosuna göre kalan ömrü 47 yıldır. Buna göre kabul edilen muhtemel yaşı 18+47, yani 65’tir. Yargıtay’ca ülkemizde aktif çalışma hayatının 60 yaşına kadar süreceği kabul edilmektedir. Öğrenci olan Karabulut’un 1 Temmuz 2009 itibariyle çalışmaya başlayacağı kabul edilecektir. Anne Nagihan Karabulut kızı öldüğü tarihte 44 yaşındadır. PMF tablosuna göre olası kalan ömrü 26’dır. Münevver’in destek olma süresi 26 yıldır. 24 yaşındaki baba Süreyya Karabulut’un da 70 yaşına kadar yaşayacağı varsayıldığında kızının destek olabileceği zaman 28 yıldır.”

Asgari ücretten...

“Münevver Karabulut’un yaşaması halinde hangi mesleği yapıp, aylık ne kadar kazanacağı belli olmadığından Yargıtay içtihatları doğrultusunda asgari ücret üzerinden hesaplama yapılabilir. Münevver ile anne-babanın yaşları, ileride evlenecek olan Münevver’in henüz bekâr oluşu ve 2013 yılında olası evlenme, 1 yıl sonra birinci çocuk, 3 yıl sonra ikinci çocuk sahibi olacağı varsayımları gözetilerek, davacıların destek payları belirlenecektir. Buna göre de baba Süreyya Karabulut’un 19 bin 348 TL, anne Nagihan Karabulut’un 18 bin 138 TL olmak üzere toplam 37 bin 486 TL zarara uğradıkları anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı