Gazete Vatan Logo

Michelin Yıldızı nedir, ne demek, alan restoranlar nelerdir? İstanbul’da Michelin Yıldızını kim aldı?

Restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisi dün açıklandı. Michelin Rehberi, artık İstanbul’da yer alan restoranları da içeriyor. Peki, Michelin Yıldızı nedir, Michelin Yıldızı Türkiye açıklandı mı? İstanbul’da Michelin Yıldızını kim aldı? İşte alanlar…

Michelin Yıldızı nedir, ne demek, alan restoranlar nelerdir? İstanbul’da Michelin Yıldızını kim aldı?

İstanbul’da beş restorana Michelin Yıldızı verildi.  Bir restorana en fazla üç adet Michelin Yıldızı verilebiliyor. Peki, Michelin Yıldızı nedir, Michelin Yıldızını kim aldı?

MİCHELİN YILDIZI NEDİR?

Michelin Rehberi’nin yer aldığı ülkelerde her yıl açıklanan yıldızlar, kullanılan malzemelerin kalitesi, tatların uyumu, pişirme tekniklerinin ustalığı, şefin karakterinin restorana yansıması, menüde zaman içinde istikrarlı bir başarı gösterilmesi gibi unsurlar göz önüne alınarak restoranlara dağıtılıyor.

MİCHELİN YILDIZI TÜRKİYE AÇIKLANDI MI, İSTANBUL’DA MİCHELİN YILDIZINI KİM ALDI?

Şişli’de yer alan Turk Fatih Tutak iki Michelin Yıldızı'na layık görüldü. Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise bir Michelin Yıldızı aldı.

Bir Michelin Yıldızı, çok iyi malzemelerin kullanıldığı, yüksek standartta ve belirli bir istikrarda yemeklerin pişirildiği restoranlara veriliyor.

İki Michelin Yıldızı, restoranın şefinin karakterinin ve yeteneğinin yemeklere yansıdığı durumlarda takdim ediliyor.

Üç Michelin Yıldızı ise kariyerinin zirvesinde olan ve yemek pişirme yöntemi bir sanata dönüşen şeflerin yönettiği restoranlara layık görülüyor.

Haberin Devamı

Bir restorana en fazla üç adet Michelin Yıldızı verilebiliyor.