Gazete Vatan Logo

Fatih Tutak kimdir, nereli, kaç yaşında? Restoranına Michelin Yıldızı verilen Şef Fatih Tutak’ın hayatı…

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisi dün açıklandı, beş restoran Michelin Yıldızı'na layık görüldü. Fatih Tutak da ödüle layık görülen isimlerden biri oldu.

Fatih Tutak kimdir, nereli, kaç yaşında? Restoranına Michelin Yıldızı verilen Şef Fatih Tutak’ın hayatı…

Şişli’de yer alan Turk Fatih Tutak iki Michelin Yıldızı'na layık görüldü. Peki, Fatih Tutak kimdir, nereli, kaç yaşında? Şef Fatih Tutak’ın hayatı…

Fatih Tutak kimdir, nereli, kaç yaşında?

31 Ağustos 1985 yılında İstanbul’da doğan Fatih Tutak uluslararası alanda tanınmış ünlü Türk şef ve restoran sahibi.

Hayatı

Tutak, ilk profesyonel eğitimini Bolu Mengen Aşçılık Okulu'nda aldı. İstanbul'da çırak olarak Paul Pairet ile çalıştıktan sonra önce Çin'in liman kentleri Qingdao, Pekin ve Hong Kong’ta ve ardından Singapur'da, dünyanın en pahalı otellerinden biri olmasıyla da bilinen ikonik Marina Bay Sands'in mutfağında çalıştı. Buradayken şef Seiji Yamamoto tarafından yönetilen ve modern Japon mutfağının temsilcisi olan Nihonryori Ryugin'de dört aylık stajyerlik hakkı kazandı. Ardından Kopenhag'ta, dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma'da şef Rene Redzepi ile çalıştı.

2015’te Bangkok'ta The Dining Room of The House of Sathorn’da Baş Aşçı oldu ve Tayland mutfağına yöneldi. Mutfak Operasyonları Direktörü olduğu restoran 2017'de Asia's 50 Best Restaurants listesine girdi. 2018-19'da Michelin Guide Thailand listesine girdi.

Haberin Devamı

Özel bir akşam yemeği için annesinin mantısından yola çıkan bir mantı hazırladı. “From My Mum” (Annemden) adını verdiği bu yemeğin ilgi çekmesi üzerine The Dining Room of The House of Sathorn’da Türk mutfağından yola çıkan bir menü sunmaya başladı.

2019'da Türkiye'ye döndü ve Aralık 2019'da İstanbul'daki ilk restoranı Turk Fatih Tutak'ı açtı. Restoranın müzikleri Kaan Düzarat tarafından özel olarak yapıldı. CNN Travel'ın 2020'nin dünyanın en iyi 20 yeni restoranı listesinde yer aldı.

Ödüller

2017: En iyi 36. Restoran/The Dining Room of The House of Sathorn - Asia’s 50 Best Restaurants

2018: En iyi 43. Restoran/The Dining Room of The House of Sathorn - Asia’s 50 Best Restaurants

2018: Michelin Plate/The Dining Room of The House of Sathorn - Thailand Michelin Guide

2020: "En İyi Şef" Adayı - Time Out İstanbul 19. Yeme İçme Ödülleri

2020: "En İyi Restoran" Adayı/Turk Fatih Tutak - Time Out İstanbul 19. Yeme İçme Ödülleri

Haberin Devamı