Gazete Vatan Logo

MGK toplantısı ne zaman, Suriye’ye operasyon başladı mı? Milli Güvenlik Kurulu üyeleri saat kaçta toplanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da gerçekleştirilen Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı'nda terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulunmuş ve Suriye’ye operasyon sinyalini vermişti. Zirve Toplantısı'nda Erdoğan Tel Rıfat ve Münbiç'in terör yatağı haline dönüştüğünü belirterek, "Terör örgütünün sığındığı bu limanları temizlemenin vakti esasen çoktan gelmiştir." İfadelerini kullandı. Suriye’ye operasyon sinyalinin ardından bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısında alınacak kararlar merakla bekleniyor.

MGK toplantısı ne zaman, Suriye’ye operasyon başladı mı? Milli Güvenlik Kurulu üyeleri saat kaçta toplanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran'da verdiği Suriye’ye operasyon mesajlarının ardından gözler Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'na çevrildi. Erdoğan'ın liderlik edeceği toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele ile Suriye’nin kuzeyine yönelik harekat olacak.  MGK'da, Kurulun askeri kanat üyelerinin, harekata ilişkin hazırlıklar hakkında kurul üyelerine bilgi vermesi bekleniyor.

MGK TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 14.30’da başlayacak Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

SURİYE'YE OPERASYON NE ZAMAN?

Başkan Erdoğan, İran'a yaptığı resmi ziyaretin ardından yurda dönüşünde basın mensuplarına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir harekât konusu milli güvenlik endişelerimiz giderilmediği sürece gündemimizde yer almaya devam edecek. Diğer taraftan bakıyorsunuz Amerika'nın oradaki elemanları terör örgütü mensuplarına eğitim yaptırıyor. Bu eğitim esnasında rejimin bayrağını da orada bunlar dalgalandırıyorlar. Niçin? Güya aldatacak ya… Aldatabilirse… Yaptıkları iş, orada Türk askerine karşı bir terörist eyleme girmek. Burada da kalkıp rejimin bayrağını orada dalgalandırmakla acaba Türk ordusunu aldatır mıyız diye düşünüyorlar. Bunu yemezler. Şu anda tabii gerek Fırat'ın doğusu gerek İdlib gerek Afrin, bütün buralardaki gelişmelerde biz hassasiyetimizi sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Başından itibaren de konuştuğumuz şey şu; sınırdan 30 kilometre güneye kadar, buralardaki terör örgütleriyle mücadelemizde Rusya'nın da İran'ın da bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Burada bize gerekli desteği vermelidirler. Bunu burada gerek Sayın Putin'e gerek Sayın Reisi'ye de tekrar ifade ettik. Her ikisi de zaten yaptıkları açıklamalarda bu konulara vurgu yaptılar. Öyle zannediyorum ki PKK/YPG/PYD konularında ayrı düşünmüyoruz. Ama bundan sonra da yine bunu işlemeye devam etmemiz lazım."