Gazete Vatan Logo

MGK kararlarına çok sert tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, kurulduğundan bu yana askeri vesayetle mücadele eden AK Parti’yi, Bakanlar Kurulu’na getirilmeyen 2004 MGK kararıyla suçlamanın insafsızlık olduğunu savunarak, “AK Parti’yi darbecilere benzetmek aymazlıktır” dedi.

Kapusuz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kurulduğundan bu yana askeri vesayetle mücadele eden AK Parti’yi, Bakanlar Kurulu’na getirilmeyen 2004 MGK kararıyla suçlamanın insafsızlık olduğunu belirterek, “Hatırlayın 2002 öncesinde vesayet rejiminin güdümünde olanlar Başbakanımız için “Muhtar bile olamaz” dememiş miydi? 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı ve Milletvekili olması engellenmemiş miydi? Yine 2002 yılında Sabih Kanadoğlu tarafından AK Parti aleyhine kapatma davası açılmamış mıydı? 2003 yılında ise şimdi birilerinin sürekli övdüğü Ecevit, ‘AK Parti Türkiye’nin rejimi bakımından ciddi sorunlar yaratıyor’ dememiş miydi?” diye sordu.

Kapusuz, ayrıca şu ifadeleri takipçileriyle paylaştı:
“AK Parti iktidarı 2004 yılında, bugünkü bazı mahkeme kararlarından öğrendiğimiz, darbe girişimlerine maruz kalmamış mıydı? AK Parti, 2007 yılında; Cumhuriyet mitingleri ve 27 Nisan e-muhtırası, 2008 yılında ise kapatma davasına maruz kalmadı mı? 2008 yılında AK Partiye karşı açılan kapatma davasında ‘Yurtdışındaki okullara verilen destek’ gerekçe olarak sunulmadı mı? Geçmişte başörtü için TBMM’de düzenleme yapıldığında ‘411 el kaosa kalktı’ manşeti atılıp AK Parti’ye karşı linç kampanyası başlatılmadı mı? Yani askeri-bürokratik vesayete karşı bu kadar mücadele verip, bu kadar zorluklara göğüs geren AK Parti’yi darbecilere benzetmek aymazlıktır.”

Haberin Devamı