Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da dolu yağışı başladı

Marmara'da yağışlı hava etkisini sürdürüyor, İstanbul'un bazı semtlerinde sağanak yağış etkili olurken bazı semtlerde de dolu yağışları etkili oluyor. Esenyurt'ta başlayan dolu yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da dolu yağışı başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen dolu yağışı etkili olmaya başladı. Esenyurt, Beylikdüzü, Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca ilçelerinde etkili olan dolu yağışı trafikte olan sürücülere zor anlar yaşattı.

Esenyurt'ta dolu yağışı başladı Marmara'da yağışlı hava etkisini sürdürüyor, İstanbul'un bazı semtlerinde sağanak yağış etkili olurken bazı semtlerde de dolu yağışları etkili oluyor. Esenyurt'ta başlayan dolu yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle yolda oluşan su birikintileri sürücülerin ilerlemesini engelledi. Öte yandan yağışın ardından sokağa çıkan çocuklar ise, yağışlı havayı oyunlar oynayarak eğlenceli hale getirdi.

DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen sağanak yağış akşam saatlerinde bazı ilçelerde etkisini gösterdi. Sağanak nedeniyle bazı sokak ve caddelerde su taşkınları oluştu. Daha önceki sağanak yağışta taşan ve bir çok evin sular altında kalmasına neden olan Pınar Mahallesi'ndeki Haramidere’ninde suyunun yükseldiği ve ekiplerin önlem aldığı görüldü. Taşma derecesine gelen Haramidere dronla görüntülendi.

Kısa süreli etkili olan yağış nedeniyle derelerin suyu yükseldi, Akçaburgaz Deresi'nde ekipler önlem aldığı görüldü. Akçaburgaz Deresi'nde akıntıya kapılan bir köpeğin suya kapılıp sürüklendiği görüldü. Köpek bir süre sonra gözden kayboldu

Haberin Devamı

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne'nin güneyi), İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli’nin doğusu) ile Isparta, Burdur ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

ESKİŞEHİR'DE DE YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Kentte, akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur, günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle Tepebaşı ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi Özyılmaz Sokak'taki bazı apartmanların giriş katları ile iş yerlerini su bastı. Çamlıca Mahallesi Öner Sokak'ta ise su birintisi oluştu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri, sokakta biriken suyu tahliye çalışması başlatırken, Çamlıca Mahallesi Panayır Sokak'ta işçileri taşıyan servis midibüsü, yol çalışması için yola dökülen dolgu malzemesine saplandı. Arka tekerleri dolgu malzemesine gömülen midibüs, çekici yardımıyla kurtarıldı.

Hava sıcaklığının 18 dereceye düştüğü kentte son 2 günde aralıklarla etkili olan sağanak yağışlarda metrekareye 7,8 kilo yağış düştü. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'den yapılan açıklamada, yağışlara karşı dikkatli olunması istenerek, "Kuvvetli yağışlar beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Haberin Devamı