Gazete Vatan Logo

Meteoroloji İstanbul için saat verdi! İl il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu tahminlerine göre, bugün akşam saatlerinde İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji'nin verilerine göre güncel hava durumu...

Meteoroloji İstanbul için saat verdi! İl il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, bugün akşam saatlerinde İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışın saat 18.00'den itibaren etkili olması bekleniyor. Öte yandan İstanbul Boğazı'nda kısıtlı görüş nedeniyle gemi geçişleri geçici olarak durduruldu.

İstanbul Liman Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, boğazda saat 07.00'den itibaren gemi geçişleri çift yönlü olarak askıya alındı. Boğazda, Yerel Deniz Trafik Rehberi'nin 21. maddesinde belirtilen fiziki imkanlara sahip olunamadığı için sadece genel anonslar yapılabiliyor.

BİR UYARI DAHA

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Trakya ile Marmara'nın güneyinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:
"Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzeybatı kesimlerde bugün öğle saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve Bursa ile Çanakkale'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden su baskını, sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu 29
İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri, akşam saatlerinden itibaren il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, bu sabah ilk saatlerde kuzey kıyıları pus ve yer yer sisli 27
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
Adana: Parçalı ve az bulutlu 33
Antalya: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Samsun: Parçalı bulutlu 25
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 25
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 26
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

Haberin Devamı