Gazete Vatan Logo

Meşaleli protesto

Bilderberg toplantısı sırasında Halk Evleri’ne üye bir grup gösterici, ellerinde meşalelerle aleyhte sloganlar attı VİDEO

İstanbul’da düzenlenen 55. Bilderberg toplantısı, çeşitli ülkelerden hükümet, finans, eğitim ve iletişim alanında üst düzey yetkililerin katılımıyla başladı. Ritz Carlton Oteli’ndeki toplantıya, İspanya Kraliçesi Sofia, Belçika Veliaht Prensi Philippe, Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer, Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanı George Alagoskufis, Portekiz’in eski Başbakanı Francisco Pinto Balsemao, eski Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, İsveç Maliye Bakanı Anders Borg, Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk, Finlandiya Maliye Bakanı Jyrki Katainen gibi yabancı konuklar katılıyor.

Toplantının yerli katılımcıları arasındaysa Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, eski TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal ve Coca-Cola Company İcra Başkanı Muhtar Kent’in yanı sıra Ümit Boyner, Cem Duna, Emre Gönensay, Cengiz Çandar ve Mehmet Ali Birand da bulunuyor.

Toplantıda yeni dünya düzeni, Türkiye, Orta Doğu, Avrupa, ABD, demokrasi ve popülizm, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, bilgi teknolojileri ve iklim değişikliği gibi konular ele alınacak. 55. Bilderberg toplantısı yarın sona erecek.

PANKART AÇIP BOYA ATMAK İSTEDİLER

55. Bilderberg toplantısı, Halk Evleri’ne üye bir grup tarafından protesto edildi. Ritz Carlton Oteli’nin arka kapısında toplanan grup, pankart açarak slogan attı. Ellerinde meşaleler bulunan grup otel binasına boya atmak isteyence güvenlik güçleri tarafından engellendi.



Haberin Devamı