Gazete Vatan Logo

Maliye Bakanlığı E-Bordro girişi nasıl yapılır?

Maliye Bakanlığı’nın uygulamaya sunmuş olduğu E-Bordro hizmeti sayesinde kamu personellerinin aldığı aylık maaş görüntülenmektedir. E-Bordro girişini nasıl yapacağınızı haberimizden inceleyebilirsiniz.

Maliye Bakanlığı E-Bordro girişi nasıl yapılır?

Kamu personellerine yönelik olarak daha geniş bir online hizmet ağı oluşturularak, vatandaşa daha kaliteli ve daha çağdaş devlet hizmetleri sunuluyor. Özellikle de kamu personellerinin devlet bürokrasisi dolayısıyla yapacağı işlemlerde karşılaşabileceği uzun saatler beklemeyi gerektirebilecek sıralar ve yoğun evrak işlemlerinden oluşan bürokrasi koşturması olmadan kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak geniş kapsamlı online kamu hizmetleri bulunuyor. Bu kapsamda dijital platform üzerinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve hizmete açılan e-bordro uygulama sayfası bulunuyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinde kamu personellerinin geçmiş dönem ve en güncel ay olmak üzere her bir maaş bordrosu ayrıntılı bir biçimde yer alıyor. Kamu personelleri, internete erişim sağlayabildiği her yerden oldukça pratik ve kolay bir şekilde güncel maaş bordrosunu inceleyebiliyor. Özellikle de akıllı teknolojiler ve mobil iletişim çağı ile birlikte kamu personelleri bulundukları her yerde internete erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde bulunan e-bordro uygulama sayfasında ayrıntılı biçimde görüntülenebilen maaş bordrosu üzerinde tüm maaş bilgileri detaylıca yer alıyor.

Haberin Devamı

Kamu personellerinin başta bankacılık işlemleri olmak üzere yaşamlarının her alanında son derece gereksinim duyabildiği başlıca belgeler arasında yer alan maaş bordrosuna ilişkin dijital platform üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması bulunuyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasından yararlanabilmek için vatandaşların turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama adresinden e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. E-Devlet sistemi kimlik doğrulama işlemlerinde vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor. Maliye Bakanlığı tarafından bu e-Devlet kimlik doğrulama yönlendirmesi e-bordro uygulama sayfasında yeni başlatılan bir uygulamadır. Bu uygulama ile yüksek düzeyde işlem güvenliği sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yapan kamu personelleri, Maliye Bakanlığı’nın Muhasebat Genel Müdürlüğü’ne ait olan e-bordro uygulamasına e-hizmetler sayfası altında yer alan liste içerisinden ulaşabiliyor. Böylelikle maaş kesintileri, net maaşını, brüt maaşını, ek göstergelerini, ek ikramiyelerini ve daha pek çok önemli maaş bilgisini ayrıntılı olarak öğrenebiliyor.