Gazete Vatan Logo

LYS maratonunda ilk düzlük iyi geçti

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu LYS-4 Sosyal bilimler sınavı ile başladı.

LYS maratonunda ilk düzlük iyi geçti

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı ile başladı. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10:00’da başlanan sınava, 517 bin 12 aday katıldı. Tek oturumda gerçeklşetirilen sınavda üniversite adayları, (LYS-4) Tarih, Coğrafya-2, Felsefe ve Din Kültür ve Ahlak Bilgisi sorularını cevapladı. Adaylara 90 soru için 135 dakika süre verildi.

Kafa karıştırmayan sorular geldi

-Canan Kayadibi (19): Hedefim İstanbul Üniversitesi. Bu yüzden çok çalıştım. Soruların zor olduğunu düşünmüyorum. Tarih biraz zorladı. Çünkü ezber gerektiren bilgi ağırlıklı sorular vardı. Felsefe grubu soruları çok uzundu ve yoruma dayalıydı. Buna rağmen kafa karıştırmadı. İyi bir sonuç bekliyorum.

-Ertuğrul Kuşakçı(18): Benim bölümüm eşit ağırlık ve sosyal bilimlere hazırlandım ama yine de kendimi denemek istedim. Sınav çok basit bir sınavdı. Felsefe grubu soruları uzundu ama öğrenciyi yanıltacak bir soru tarzında olmadığı için zorlanmadım.

-Zerrin Özolak (18): Sınav beklediğimden daha kolaydı. Sınava hazır değildim ama yine de zorladığımı söyleyemem. Felsefe grubu soruları çok uzundu. Metinleri okurken dikkatimiz dağınık olabiliyordu. Tarih bilgi ağırlıklı olduğu için hiç zorlamadı.

Haberin Devamı

-İlker Aydoğan (17): Sınav çok zor değildi. Tarih soruları bilgiye dayalıydı onun dışında yorum ağırlıklı sorular vardı. Din sorularının zorlayacağını düşünüyordum ama sorular yorum ağırlıklı olduğu için genel olarak rahat bir sınav geçirdim.

-Menekşe Kara (18): Kolay bir sınavdı. Tarih ve felsefe grubu çok basitti. Coğrafya’da bir kaç soru zorladı ama genel olarak iyiydi. Hedefim İstanbul Hukuk Fakültesi. Umarım diğer sınavlarda bu şekilde hazırlanmıştır.