Gazete Vatan Logo

LYS maratonu başladı

ÜNİVERSİTE giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), sosyal bilimler sınavıyla başladı. LYS 4, saat 10.00'da başladı ve 135 dakika süreceği açıklandı. Bu arada öğrencilerin, sıkı kontroller sonrasında sınav salonuna alındıkları gözlendi.

Üniversite hayalleri kuran öğrenciler için ikinci aşama olan LYS maratonu başladı. Öğrencilerin ter dökeceği ilk sınav ise, LYS 4 Sosyal Bilimler sınavı oldu. LYS 4 için İzmir'de de öğrenciler, aileleriyle sınava girecekleri okullara erkenden geldi. Bir süre okul bahçesinde içeriye alınmayı bekleyen öğrenciler, görevlilerin aramaları sonrasında salonlara alındı. Bu arada görevlilerin aldıkları sıkı önlemlerde dikkat çekti. Öğrencilerin, sınav yapılacak binaya çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, anahtar, metal para, elektronik cihaz, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla girmelerine izin verilmedi. Bazı kız öğrenciler, unuttukları küpelerini de, görevlilerin uyarısı üzerine çıkartıp ailelerine teslim etti.

Haberin Devamı

Yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete de getiremeyen öğrencilerin sınavı, saat 10.00'da başladı. Sınavın 135 dakika süreceği açıklandı. Tek oturum haline yapılacak LYS 4'te, öğrenciler, tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerindeki sorular için çaba gösterecek.

21 HAZİRAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Bugün yapılacak LYS 4'ün ardından yarın LYS-1 matematik ve LYS-5 yabanı diller sınavı olacak. 20 Haziran cumartesi günü LYS-2 fen bilimleri, 21 Haziran Pazar günü ise, LYS 3 Edebiyat, coğrafya-1 sınavları yapıcağı açıklandı. 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak LYS sınavlarına toplam 953 bin başvurunun yapıldığı da öğrenildi.