Gazete Vatan Logo

Libya'dan kurtarılan Çalık, Adana'da yakınlarına kavuştu

Libya'da 2 yıldır alıkonulan ve MİT ile Katar İstihbaratı tarafından kurtarılan Türklerden Kahramanmaraşlı Nurettin Çalık (48), Adana'da yakınları ile kucaklaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çalık, alıkonulduğu sırada aç bırakıldığı ve şiddete maruz kaldığını söyledi. 

Libya'dan kurtarılan Çalık, Adana'da yakınlarına kavuştu

Adana'da yaşayan 2 çocuk babası baklava ustası Nurettin Çalık, 3 yıl önce çalışmak için Libya'ya gitti. Nurettin Çalık, yaklaşık 2 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte bilinmeyen bir nedenle gözaltına alındı. Çalık tutuklanırken, arkadaşları serbest bırakıldı. O günden sonra Kahramanmaraş'ta yaşayan yakınları kendisinden bir daha haber alamadı. Çalık'ın yakınlarının 2 yıldır beklediği müjdeli haber pazar sabahı geldi. Nurettin Çalık'ın da aralarında olduğu 7 kişi, alıkonuldukları Libya'dan MİT ve Katar İstihbaratı'nın çalışmasıyla kurtarılarak Türkiye'ye getirildi. Ankara'daki işlemlerin ardından Çalık, Adana'ya getirildi. Çalık, otogar önünde kardeşleri tarafından karşılandı. 

"DAYAK VARDI, EZİYET VARDI, AÇLIK VARDI"

Kardeşlerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Çalık, " Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, MİT Başkanı'na çok teşekkür ederim. Onlar sayesinde kurtulduk, Türkiye'mize kavuştuk. Orada yaşantılarımız çok kötüydü. Dayak vardı, eziyet vardı, açlık vardı. Allah'a bugünüme çok şükür" dedi.     

Haberin Devamı

HUZURLU VE MUTLUYUZ

Ağabeyine iki yıldır ulaşamadıklarını belirten Adem Çalık ise "İki senenin sonunda bir özlem, bir hasret, bir haber alamamanın acıları vardı. Annem ve babam çok mutsuzdu. Onlar her aradıklarında soruyorlardı, biz de bir cevap veremiyorduk, geçiştiriyorduk