Gazete Vatan Logo

KYK memur alımları bugün sona eriyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) tarafından Türkiye genelinde yapacağı personel alımı için başvuru işlemleri 5 Nisan 2017 tarihinde başladı. Başvurular 14 Nisan’da yani bugün sona erecek. Başvuru işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde!

KYK memur alımları bugün sona eriyor!

KYK tarafından alınacak olan 1044 personel kadroları için başvurular bugün sona eriyor. Hala başvurusunu yapmamış olan adayların başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

KYK MEMUR ALIMI BAŞVURULARI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Başvuru İşlemi Nasıl Yapılacak?

KYK’nın yapacağı sözleşmeli personel alımı için başvuru işlemi yapmak isteyen adaylar, başvurularını bugün saat 23.59’a kadar yapabilecek. Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Personel alımı online sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Elektronik ortamda başvuru formunu doldurmadan, adaylar tarafından yapılacak olan başvuru işlemleri kabul edilmeyecektir.

Adaylar tarafından başvuru formuna yüklenecek olan belgeler ise şunlardır;

Vesikalık fotoğraf, son altı ay içinde çekilmiş olmalı ve adayın kolay bir şekilde tanınmasını sağlayabilecek niteliği taşımalıdır.

Mezuniyet belgesi ya da diploma (yurt dışındaki üniversitelerden birisinden mezun olan adaylar için YÖK tarafından denkliği onaylanmış olan belge)

Haberin Devamı

Başvuru yapacak olan erkek adaylar için askerlik durumları için e-Devlet sisteminden alınacak olan askerlik durum belgesi

Adaylar, dolduracakları başvuru formlarında görev yapmak istedikleri ili de yazacaklardır. Her adayın sadece bir ili tercih etme hakkı bulunmaktadır. Sıralamaya giren adaylar da başvuruda bulundukları il için sınava gireceklerdir. Sözlü sınava katılabilmek için hak kazanmış olan adayların, sınav giriş yerleri ve sınav tarihleri 24 Nisan 2017 tarihinde ilan edilecektir. Sınav giriş yerleri ve sınav tarihleri adaylar tarafından, Gençlik Bakanlığı ve Spor Bakanlığı’nın gsb.gov.tr resmi internet sitesinden öğrenilebileceği gibi Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtkur.gov.tr internet sitesinden de öğrenilebilecek.

Başvuru İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Başvuru yapacak olan adayların taşıma gereken şartlar şunlardır;

Türk vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak,

Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak,

Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurt içindeki ya da denkliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilmiş olan yurt dışı programlarından mezun olmak,

Haberin Devamı

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 53. maddesi hükümlerinin saklı olarak kalması şartı ile görevin devamlı yapılmasına engel oluşturabilecek akıl hastalığının olmaması,

22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavının P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. Maddesinin 6. Fıkrasında belirtilmiş askerlik şartının taşınması (Askerde olanlar da başvuru yapabilecektir ancak yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olanlar sınav için başvuru işlemi yapamaz.)

Türk Ceza Kanunu 53. Maddesinde yazan süreler geçmiş olsa da; anayasal düzene karşı olarak ve bu düzenin işleyişine karşı işlenmiş olan suçlar, kasti olarak işlenmiş suç nedeni ile bir yıl ya da daha fazla süreyle hapis cezasına, affa uğranılsa bile devletin güvenliğine karşı olarak işlenmiş suçlar, hırsızlık, irtikap, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihalelere fesat karıştırma, kaçakçılık suçları ya da suçtan kaynaklı olan mal varlığı değerlerinin aklanması gibi nedenlerden dolayı mahkum olmamak

Haberin Devamı

Hangi İlde Kaç Kişi Alınacak?

Sınava katılmak için belirlenen gerekli şartları taşıyan ve kurallara uygun olarak başvuru işleminde bulunan adaylar arasından KPSS P3 puanı en yüksek olan adaydan başlanarak alım yapılacak personel sayısının 4 katı kişi sözlü sınava çağırılacaktır. 1044 sözleşmeli personel alımı için 601 kadın ve 443 erkek personel alınacaktır. Personel alımının illere göre dağılımını görmek isteyen adaylar, başvuru kılavuzunda yer alan tabloyu inceleyebilirler.