Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuru sonuçları hangi tarihte belli olacak?

KYK burs başvurularının sonuçları merakla bekleniyor. Üniversite öğrencileri okurken almak destek almak istediği için KYK burs başvurularını tamamladı. Peki YURTKUR herhangi bir açıklama yaptı mı? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuru sonuçları hangi tarihte belli olacak?

KYK burs başvurularının tamamlanmasının ardından binlerce öğrenci heyecanlı bekleyişe başladı. Peki YURTKUR burs başvuru sonuçlarını adayların erişimine ne zaman açacak?

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI HANGİ TARİHTE BELLİ OLACAK?

KYK burs-kredi başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli değil. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanacak olan KYK burs başvuru sonuçlarının tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinden öğrenebilirsiniz.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için KYK bursu alacak olan öğrenciler sabırsızlıkla araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması üzerine KYK burs ücretleri bu yıl;

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

*Lisansta 500 TL

*Yüksek Lisansta 1.000 TL
*Doktorada 1.500 TL oldu.

Burstan yararlanacak öğrenciler,
*Ön lisans öğrencileri,
*Lisans öğrencileri,
*İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara *vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
*Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
*ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
*Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.
Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Haberin Devamı