Gazete Vatan Logo

Köşk'te sürpriz görüşme!

Köşk'te sürpriz görüşme!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sabahki programında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile görüşmesi öngörülmüyordu. İnternete sansür getirdiği yorumları yapılan torba yasanın dün gece Meclis'te kabul edilmesinin ardından Gül ile Ulaştırma Bakanı Elvan'ın görüşmesi dikkat çekti. Gül'ün, Elvan'dan kamuoyunda tartışmalara neden olan yasal düzenleme ve gündemdeki dinleme olaylarıyla ilgili bilgi aldığı yorumları yapılıyor.

Önce Erdoğan'la görüştü


Devlet Günü çerçevesinde bugün Çankaya Köşkü'nde önemli görüşmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olağan görüşmesi bugün saat 11.30'da yapıldı. Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile saat 14.00'te görüşecek. Orgeneral Özel'in, son günlerde meydana gelen gelişmeler çerçevesinde askerlerin yargılandığı davalarla ilgili TSK'nın hassasiyetlerini Başbakan'ın ardından Cumhurbaşkanı Gül'e de ileteceği yorumları yapılıyor. Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ise saat 15.00'te kabul edecek. Bu görüşme trafiğine bugün son anda Ulaştırma Bakanı Elvan da eklendi.



Gül'ün Başbakan Erdoğan ile görüşmesinden sonra saat 12.30 sıralarında Elvan, Çankaya Köşkü'ne çıktı. Dün gece Meclis'te kabul edilen ve internete sansür getirdiği tartışmalarına neden olan yasal düzenlemenin ardından Elvan'ın Köşk'e çıkması dikkat çekti. Görüşmede, Meclis'in kabul ettiği tartışmalı yasal düzenlemenin yanısıra son günlerde gündemde öne çıkan dinleme olaylarıyla ilgili olarak da Elvan'ı, Gül'e bilgi verdiği yorumları yapılıyor.



Gül ile Erdoğan'ın görüşmesi, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Bu görüşmede Telekomünikasyon İlteşim Başkanlığı'na (TİB) olağanüstü yetkiler veren yasal düzenlemeye iç ve dış kamuoyundan gösterilen tepkiler üzerinde de durulduğu belirtildi.



Gül ile Erdoğan'ın bir saat öngörülen görüşmesi uzayınca Köşk'e randevu saatinde çıkan Elvan bir süre bekledi. Erdoğan'ın Köşk'ten ayrılmasından sonra Gül ile Elvan'ın görüşmesi başladı.(MİLLİYET)

Haberin Devamı