Gazete Vatan Logo

Dünya basını Türkiye'deki yasakları konuşuyor!

Yahoo News: 'Türk Hükümeti, Big Brother'a benziyor...'

Dünya basını Türkiye'deki yasakları konuşuyor!

Dün gece Meclis'ten geçen internet yasası dünya basınında da geniş yer buldu.

USA Today'in konuyu ele aldığı yer, hükümetin interneti sosyal olayların organize edildiği bir platform olarak nitelendirerek kendine bir tehdit olarak görmesi. İnternetin insanların kendilerini ifade edebilmesindeki en büyük güç olduğunu belirten yazı Türkiye’nin Avrupa’da en çok internet kullanım oranına sahip olan ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak internet sansürü ile Türkiye’nin internet ekosisteminin oldukça zarar göreceğini söylüyor.



BASKI UYGULAMAK İÇİN BAŞKA BİR YÖNTEM

İnternet sansürü hakkında fikirlerini belirten sadece USA Today değil. BBC de bu kanayan yaramıza parmak basarak dün yasalaşan internet sansürü hakkında yayınladığı yazıda yeni düzenlemenin hükümetin vatandaşlar üzerinde daha fazla baskı uygulamak için kullandığı bir başka yöntem olduğu ve devletin Gezi Olayları’ndaki sosyal medyaya olan karşı tavrını bir yasayla meşrulaştırmak istediğini belirtiyor.



BIG BROTHER'A BENZİYOR

New York Times da internet sansürü hakkında makale yayınlayan başka bir önemli gazeteyken Yahoo News‘in de bu konuya yer vererek yeni düzenlemenin George Orwell’ın 1984 romanından bir farkı olmadığı söyleyerek Türk hükümetini “Big Brother”a benzettiği de gözden kaçmıyor.

Haberin Devamı