Gazete Vatan Logo

Konya, İzmir ve Erzurum'da peş peşe korkutan depremler

Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer Konya’nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. İzmir'in Buca ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremlerin ardından Erzurum'un Narman ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Konya, İzmir ve Erzurum'da peş peşe korkutan depremler

Saat 18.06 sıralarında Konya ve çevresinde hissedilen deprem sonrası, bazı binaların üst katlarında sarsılan bazı vatandaşlar dışarı çıktı. Sokakta çoğu vatandaşın hissetmediği depremle ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada, Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem sırasında bulundukları iş merkezinin 5. katındaki ofislerinden aşağıya inen Gülşen Çopur, “Deprem anında ofisteydik. Önce kaçamadık, işlerimiz vardı onları mecbur bitirmemiz gerekiyordu. Çünkü tam ofisten çıkış saatimize denk geldi. Masaların yanlarına çömeldik, bir süre öyle bekledik ama uzun sürdü. Uzun sürdüğü içinde epey korktuk.” dedi.
İş merkezinin 1. katında depreme yakalanan Erkan Söylemez, “Sarsıntı oldu. Daha önce Marmara Gölcük depremini yaşamış biri olarak bu tarz küçük depremlerin her zaman olacağını bilmemiz lazım.” diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliğinden depremle ilgili yapılan açıklama ise şöyle denildi:
“İlimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06 sıralarında 5.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Geçmiş olsun.”

Haberin Devamı

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Konya, Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5.0 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: HERHANGİ BİR OLUIMSUZ DURUM YOK
AFAD Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" ifadelerini kullandı.

İZMİR DE SALLANDI
AFAD’tan alınan bilgilere göre, saat 18.36'da yerin 7.69 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Haberin Devamı