Gazete Vatan Logo

Klimalı tabut ihalesine 6 firma teklif götürdü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce satın alınacak 25 adet klimalı tabut ihalesine 6 firma teklif verdi

Büyükşehir Belediyesinin Merter Ek Hizmet Binası'ndaki İhale Salonu'nda gerçekleştirilen ihale, Büyükşehir Satınalma Müdürlüğü tarafından 'açık ihale usulü' ile yapıldı. İhaleye, 6 firma teklif verdi.

'Ekvator Isıtma' firmasının 84 bin 750 YTL, 'Altın Çekiç' firmasının da 62 bin 500 YTL teklif verdiği ihalede, diğer dört firmanın teminat ve teklif mektupları eksiklikler nedeniyle kabul edilmedi.

İhale sonrası yapılan açıklamada, '4 firmanın tekliflerinin, 4734 Sayılı İhale Kanunu'nun 30. ve 32. maddeleri gereği geçerli kabul edilmeyecek unsurlar arasında yer aldığından değerlendirmeye alınmadığı' belirtildi.

Teklif ve teminat mektupları kabul edilen 2 firmaya ait dosyaların inceleneceği ve sonucun ilgili firmalara gönderileceği bildirildi.

SATIN ALINACAK TABUTLAR
İhalenin teknik şartnamesine göre, satın alınacak tabutlar, 'Camelyaflı Takviyeli Plastik (CTP)' uygulaması olan kompozit yapıdan imal edilecek.
Tabutların duvarları, soğuk hava depolarında aranan en az 5 santimetre izole kalınlığına sahip olacak. Duvarlardaki CTP uygulamasının kalınlığı, 1 metreküp/40 kilogram poliüretan dolgu malzemesi ile sağlanacak. Cenaze haznesi üzerinde tasarlanan kapak, CTP ve poliüretan kompozit yapıdan imal edilecek. Cenaze haznesi, içten ölçümle 2 metre uzunluğunda, baş kısmı 60, ayak ucu 30 santimetre olacak. Cenaze haznesinin içi, yekpare 0,50 milimetre alüminyum levha ile kaplı olacak. Tüm uygulamalardan sonra klimalı tabutun boyu 2,55 metre, baş tarafı 77 cm, ayak ucu 40 cm eninde olacak şekilde imal edilecek. Tabutta, soğutma grubu elektronik yapı ise, 'BD50 Danfoss kompresör, Xr 120c 12v/230v dijital termostat, 1/4 HB kondanser, 12v fan motoru ve fan kanatları, 1/3 Kılcal, 40 gram bakır drayer, 1/4 sübap, 1/5 kondanser 4 mm. Lamel aralıklı galvaniz kaplama alüminyum bakır boru'dan oluşacak.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Türkiye'de ilk defa klimalı tabut alımı yapılacağını belirterek, cenazelerin uzak mesafelere bozulmadan gönderilebilmesi amacı ile kullanılacak klimalı tabutların teslim süresinin, işe başlama tarihinden itibaren 45 gün olarak belirlendiğini kaydettiler.

Haberin Devamı