Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan flaş iddia

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu 77 milyon vatandaşın fişlendiğini iddia etti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bir kaçak saray olayı var. Orada oturan kişiyi de biliyorsunuz. Ankara Mimarlar Odası bu sarayla ilgili olarak olağanüstü çaba harcadı. Hukuk yoluyla mücadele etti. Yürekten kutluyorum. Dediler ki AOÇ ile ilgili Atatürk'ün bir vasiyeti var. Bu vasiyete aykırı yapılıyor bu bina. Mahkeme de olur dedi, devlet arşivlerine sordu. Arkadan bir basın açıklaması yaptılar. Kurumumuzda mahkeme tarafından talep edilen AOÇ'ye ilişkin bir vasiyetname bulunmamaktadır diye yazı gönderdiler. Atatürk'ün AOÇ ile ilgili olarak hazineye bağışladığı yazı bu arkadaşlar. Bu yazı devlet arşivleri genel müdürlüğünde.

İnönü, Atatürk'e telgraf çekiyor, AOÇ'yi hazineye bağışladığı için. Bunun üzerine Atatürk İnönü'ye bir yazı yazıyor. Son cümlesini okuyacağım sizlere. Atatürk, İnönü'ye şunu söylüyor "Mevzu bahis olan hediye, AOÇ yüksek Türk milletine benim asıl vermeyi düşündüğüm hediye karşısında hiçbir kıymete haiz değildir. Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" Ve bu belge mahkemeye gönderilmiyor. Hangi gerekçeyle göndermiyorsunuz siz? Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çabalarını biliyoruz. O günün genç askerlerine ‘size ölmeyi emrediyorum’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Diyanet Vakfı, camilerde hutbe indiriyor, güzel bir şey yapıyor. Ama bir şeyi yapmıyor, en azından Atatürk’e bir rahmet okutur insan. Canımı veririm diyor Türkiye için ve siz onu görmezden geliyorsunuz.

“SEN ACABA MAL VARLIĞINI BU MİLLETE ADADIN MI?”

Haberin Devamı

Başındaki kişiye söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığının başında olan kişiye sesleniyorum. Bütün devlet büyüklerine rahmet okutmak zorundasınız, özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına okutmak zorundasınız. Sen acaba mal varlığını bu millete adadın mı? Sen bu millet için mücadele ettin mi? Koltuğunda oturuyorsan o oturduğun koltuk da Mustafa Kemal’in sayesinde.

“SİZ NASIL BU KADAR NANKÖR OLABİLİRSİNİZ?”

Haberin Devamı

Siz nasıl bu kadar nankör olabilirsiniz? Din adamısınız siz. Herkese sevgiyle yaklaşmak zorundasınız. Geçmişimizi yüceltmek zorundasınız. Şehitlerimize gazilerimize saygı duymak zorundasınız. Bir Mustafa Kemal’i düşünün. Avustralya’dan gelen askerler için annelerine sesleniyorum “onlar bizim evlatlarımızdır” diyor. İşte büyüklük yücelik budur, din budur iman budur işte.

"DAVUTOĞLU'NA BİR SORU SORDUM"

Geçen hafta Davutoğlu'na bir soru sordum. "Senin hükümetinde 77 milyon insan fişlendi mi, fişlenmedi mi?" Cevap yok. Davutoğlu'na adam gibi soru sorma cesaretine sahip gazeteciler istiyoruz. Bize her türlü soru soruyorlar. Onların hakkı zaten. Bize soru soracaklar. Mademki siz fişleme sorusunu soramıyorsunuz, onlarda cevaplayamıyor o zaman biz açıklayalım.

77 milyon insan senin iktidarın döneminde fişlendi mi, fişlenmedi mi? 77 milyon insanı fişliyorlar. Neye dayanarak fişliyorlar. Bir maddeye dayanarak fişliyorlar. Biz siyasetçiyiz, bizi fişledin biliyoruz. Taksiciyi niye fişledin.

SEÇMEN KÜTÜKLERİ İÇİN ÇAĞRI

Haberin Devamı

İlk çağrım şu olacak. Seçmen kütükleri yayınlandı. Bir yurttaş olarak seçmen kütüklerine bakalım adımız yoksa derhal kaydımızı yapalım. Çünkü efendim zaman geçti bakamadık diye bir gerekçe üretmeyelim. Bütün yurtseverlere, demokrasi sevenleri sesleniyorum. seçmen kütüklerimize bakalım.

Seçimler şu an üniversitelerde de yapılıyor. İstanbul Üniversitesi'nde rektör seçimi yapıldı. Hep sandık diyorlar ya bakalım sandık iradesine ne kadar saygı gösterecekler.

Türkiye iyi yönetilmiyor. TÜİK yeni işsizlik oranlarını açıkladı. Son açıklanan rakamlar işsizlik oranı yüzde 10,9'a çıktı. 2001'de ekonomik kriz yaşamıştık işsizlik oranı yüzde 8,3'tü. Her şeyin iyi gittiğini söyleyen bu iktidar döneminde işsizlik oranı 10,9. Son dört yılın en yüksek rakamı.

Gençler işsiz ama onların gençleri işsiz değil. Gençlerdeki işsizlik oranı yüzde 20,2. Her 5 gençten biri işsiz. kadınlarda bu oran çok daha yüksek.