Gazete Vatan Logo

Kayıt maratonu başladı

Taban puanlarını açıklayan özel ve yabancı liselerde ilk ön kayıt dönemi başladı. İnternet üzerinden yapılacak. Ön kayıtlar 30 Haziran saat 17.00’ye kadar sürecek. İlk kesin kayıtlar 1 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Kayıt maratonu başladı

Taban puanlarını açıklayan, özel ve yabancı liselerde ilk ön kayıt dönemi dün başladı. İlk ön kayıtlar internet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular 30 haziran saat 17.00’de sona erecek. Kolejler ise 29 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarından 4 dersin sonucuna ya da Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre kayıtlarını açacak. İlk kesin kayıtlar 1 Temmuz’da yapılacak. 2016-2017 taban puanları ve kontenjanlarını açıklayan özel ve yabancı liselerde ön kayıtların ilk gününde çok sayıda başvuru yapıldı.

Galileo Galilei İtalyan Lisesi, İtalyan lisesi ve Sank George Avusturya Lisesi ise, 500 üzerinden açıkladıkları taban puanına göre, 29 Haziran’da MEB’nın TEOG sınavlarından 4 dersin sonucuna ya da YEP puanına göre ön kayıtlara başlayacak. 1Temmuz’da ise kesin kayıtlar yapılacak.

Aileler ne diyor?

İnci Sağlam: Köklü okullarda kızımızın eğitim görmesini istiyoruz. Hedefimiz Saint Michel’di. Fakat puanımız yetmiyor. Bu yüzden Saint Benoit’yı tercih ettik.

Haberin Devamı

Murat Erol: Ailemizde Fransız geleneği var. Eşim ve büyük kızım Fransız okullarında okudu. Biz aslında alman okulunu tercih etmek istiyorduk ama kızımız Fransız okulunda eğitimine devam etmek istiyor.