Gazete Vatan Logo

Karışıklığı DNA testi çözdü!

Diyarbakır’da polise ateş açınca ölü ele geçirilen ve Güler Eroğlu olduğu değerlendirilerek ailesine teslim edilen cesedin Mizgin Koçyiğit’e ait olduğu ortaya çıktı

Karışıklığı DNA testi çözdü!

Sur’da 2 Aralık 2015 tarihinde, Dağkapı Mevkii’nde polis barikatı oluşturuldu. Barikatta kendisini arayan kadın polise ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken çıkan çatışmada öldürülen kadının Güler Eroğlu olduğu değerlendirilerek cesedi Batman’da oturan ailesine teslim edildi. Eroğlu ailesi de kızları Güler sandıkları cesedi toprağa verdi. Ancak, daha sonra Mizgin Koçyiğit’in babası Mehmet Koçyiğit, baba Hikmet Eroğlu ile görüşerek, ölenin kendi kızı olduğunu söylemesi ardından her iki baba DNA testine tutuldu. Yapılan test sonucunda çatışmada öldürülen kızın Mizgin Koçyiğit olduğu ortaya çıktı.

‘Benim kızım nerede?’

Test sonucuyla şoke olduklarını söyleyen baba Eroğlu, şöyle konuştu: “Koçyiğit ailesi bize geldi. Televizyondan izledikleri ve öldürülen kadının, kızlarına çok benzediğini söylediler. Ölenin ’Ruken’ kod adlı Mizgin olduğunu iddia ettiler. Bunun üzerine DNA testine başvurduk. Testte yüzde 99 genç kızın Mizgin olduğu ortaya çıktı. Koçyiğit ailesi geçenlerde köydeki mezarı açıp Mizgin’i Silvan’da toprağa verdi. Meğer ölen kızımız Güler değil, Mizgin’miş. Kızım yaşıyor ama iki aydır haber alamıyoruz. Ölen Güler değilse benim kızım nerede?”

Haberin Devamı