Gazete Vatan Logo

Kar geliyor! Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarılar! Bir gecede her şey değişecek! Sıra dışı olaylar yaşanacak

Türkiye çok kritik dört günlük sürece giriyor. Kar, yağmur, fırtına... İstanbul'a da yağacak. Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarılar geliyor. Meteoroloji sağanak yağış uyarısı yaparken, uzmanlar kar geliyor açıklamasında bulundu. 4 günde hem yaz hem kış yaşanacak. Sıra dışı olaylara hazır olun. Pazartesi İç Anadolu ve batı bölgelerinde hava sıcaklıkları 8-9 derece artacak. Salı günü ise 10 derece düşecek ve kar yağacak.

Kar geliyor! Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarılar! Bir gecede her şey değişecek! Sıra dışı olaylar yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Hatay, K. Maraş Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise 4 günde yaşanacak sıra dışı hava değişikliklerine dikkat çekti. CNN Türk canlı yayınında konuşan Şen "Sıcaklık aniden artıp düşecek. Havalar pazartesi 8-9 derece ısınacak. Salı günü ise 10 derece soğuyacak. Böylesi çok görülen bir olay değil. Salı akşama kar geliyor. Kar Trakya'dan giriş yapacak. İstanbul'un yüksek kesimlerine de kar yağacak. Sıra dışı hava hareketleri İç Anadolu dahil, batı bölgelerinde yaşanacak" dedi.

Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamaları şöyle: 4 günde çok ani hava değişimleri meydana gelecek. Yağışlar bugün başlıyor, kuvvetli yağışlar sel baskınları da yapabilecek. Yarın ise Marmara bölgesi başta olmak üzere kuvvetli yağışlar başlıyor. Pazartesi günü sıcaklıklar artıyor, 'sıra dışı bir olay meydana geliyor' ve salı günü 8-9 derecelik sıcaklıklarda artış olacak. Kesinlikle normal değil bu durum, dolu yağışlı, gök gürültülü yağışlı, şimşekli bir hava durumu bekliyoruz. Salı günü bu aldığı sıcaklığı geri veriyor. 8-9 derece ısınan havalar bir gün sonra 10-12 derece sıcaklık düşüyor. Bunlar sıra dışı olaylardır. Şimşek, gök gürültüsü, sağanak yağış, sel baskınları yapabilecek dolu bile görebiliriz.
SALI AKŞAMI KAR GELİYOR
Salı akşamı Türkiye'ye tekrar geliyor. Kar, Trakya'dan başlayarak İç Anadolu Bölgesi'nde bilhassa etkisini sürdürecek. 1, 1 buçuk günlük kar yağışı önemli olabilir çünkü Mart karı biraz daha fazla olur. Sıcaklıklar salı akşamından düşmeye başlıyor, çarşamba günü 3-4 dereceye kadar, İstanbul'da 7-8 dereceye kadar düşüyor.
İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?
İstanbul'a kar yağışı çok sınırda, yükseklerde karla karışık yağmur yapabilir ama Trakya'da ve İç Anadolu'da ve İç Ege'de kar yağışları 2 gün sürecek.
"4 GÜNDE HEM BAHARI HEM KIŞI GÖRECEĞİZ"
Bu sistemde doğu bölgelerimiz çok fazla etkilenmeyecek daha çok batı bölgeler etkilenecek. İzmir, Çeşme gibi bölgelerde bugün sel tehlikesi var. Sıra dışı olaylar daha çok batı bölgeleri etkileyecek. Öyle bir jet akımı var ki soğuk havayı direkt bize getiriyor. 4 gün içinde her baharı göreceğiz hem de kışı göreceğiz.Önümüzdeki hafta sonuna kadar soğuk hava devam edecek. Mart ayı yine yapacağını yapacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede çok bulutlu hava bekleniyor. Bölge genelinde öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Hatay, K. Maraş Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege'de yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege ile Balıkesir, Eskişehir ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile bu akşam saatlerinde Bursa çevrelerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa)eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege ile Balıkesir, Eskişehir ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması beklediğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile bu akşam saatlerinde Bursa çevrelerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa)eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu ile Edirne, Kırklareli, İstanbul ve Balıkesir çevrelerinin, yarın öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bu akşam saatlerinde Bursa çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ÇANAKKALE 5°C, 14°C

Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL 4°C, 12°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

KIRKLARELİ 1°C, 10°C

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

KOCAELİ 5°C, 14°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak, bu akşam saatlerinden sonra Afyon'un yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR 3°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, bu akşam saatlerinden sonra yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İZMİR 10°C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 7°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 5°C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Isparta çevreleri, yarın Batı Akdeniz ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay, Osmaniye ve K. Maraş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, yarın sabah saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor

ADANA 8°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimleri sağanak yağışlı

ANTALYA 12°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı

HATAY 7°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ISPARTA 4°C, 11°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile yarın öğle saatlerinden sonra Karaman hariç bölge genelinin aralıklı yağmurlu bu akşam ve gece saatlerinde kuzey kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR 1°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA 4°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmurlu

SİVAS 1°C, 9°C

Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU 2°C, 9°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 5°C, 14°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu

KASTAMONU 1°C, 12°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 6°C, 11°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın Rize ile Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

ARTVİN 3°C, 10°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyıları yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜMÜŞHANE 1°C, 12°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 6°C, 11°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu

TRABZON 8°C, 13°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güneybatı kesimlerinde yağmur, kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -6°C, 5°C

Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HAKKARİ -3°C, 9°C

Parçalı bulutlu

KARS -6°C, 5°C

Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN -2°C, 8°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 2°C, 16°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

GAZİANTEP 3°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra ralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 4°C, 13°C

Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA 6°C, 16°C

Parçalı bulutlu