Gazete Vatan Logo

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta toplanacak? Yarın Kabine toplantısı var mı? İşte Kabine toplantısı gündemi (12 Aralık 2022)

Aralık ayının sonlarına yaklaşılırken hükümetin zirvesinde yoğun gündem bulunuyor. Asgari Ücret, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, enflasyonla mücadele ve ekonomideki gelişmelerin yanı sıra Meclis’te görüşülecek pek çok önemli konu hükümetin masasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde de görüşülecek bu kritik konular için milyonların gözü toplantıya çevrildi. Peki, Kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman toplanacak? 12 Aralık’ta Kabine toplantısı var mı? Kabine gündeminde hangi konular var? İşte detaylar…

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta toplanacak? Yarın Kabine toplantısı var mı? İşte Kabine toplantısı gündemi (12 Aralık 2022)

2023 yılına kısa bir süre kala milyonların gözü hükümetin üzerinde çalıştığı düzenlemeler ve yasa çalışmalarına çevrildi. 2022 yılının son günlerinde hükümetin zirvesinde yoğun bir çalışma var. Asgari ücrete yapılacak zam ve yıllardır çözüme kavuşturulmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye’nin gündeminde yer alırken, hükümetin enflasyonla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar, ekonomik gelişmeler, yurt içi ve yurt dışı siyaseti de en önemli konuların başında geliyor. Milyonların gözü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne çevrildi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA TOPLANACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi pazartesi günü (12 Aralık 2022) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantının saat 16.00’da toplanması bekleniyor.

KABİNE GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR?

Yılın sonuna yaklaşılırken Kabine kritik başlıkları görüşmek üzere toplanacak. Emeklilikte yaşa takılanlar, asgari ücret, enflasyon ve fahiş fiyat denetimleri Kabine gündeminin ilk sırasında yer alıyor.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET ZAMMI VE EYT DÜZENLEMESİ KABİNE’DE ELE ALINACAK!

Milyonların gözü emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ve asgari ücret ile ilgili konularda olacak. Yaş seçeneklerinin bütçeye etkisi ve düzenlemenin Meclis takvimi ele alınacak. Asgari ücret pazarlığında ilk toplantı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in devleti temsilen oturduğu masadan yansımalar kabine toplantısında ele alınacak. Asgari ücretlinin alım gücünü artıracak, enflasyona karşı elini güçlendirecek rakam üzerinde değerlendirmeler kabinede yapılacak.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE ADIMLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Enflasyonla mücadele de hükümetin yakın takibinde. Hayat pahalılığının ortadan kaldırılması için atılabilecek adımlar Kabine Toplantısı’nda görüşülecek. Fahiş fiyat uygulayan marketlere karşı denetimlerde gelinen son durum ile ek tedbirler kritik toplantıda görüşülecek.

BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİNİN TAKVİMİ ELE ALINACAK

Meclis Başkanlığına sunulan başörtüsü serbestisine güvence için verilen anayasa değişikliği kanun teklifi de değerlendirilecek. Düzenlemenin takvimi gündemde olacak.

Haberin Devamı

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR VE YURT DIŞI GÜNDEM GÖRÜŞÜLECEK

Yurt içi ve sınır ötesindeki terör operasyonlarındaki son durum da mercek altına alınacak. Suriye'nin kuzeyini hedef alması beklenen kara harekatı, harekatın hazırlıkları da toplantıda görüşülecek. ABD ve Rusya ile Suriye üzerine yapılan görüşmeler de toplantıda değerlendirilecek.