Gazete Vatan Logo

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı var mı? Yarın Kabine toplanacak mı?

Yeni haftaya başlarken Türkiye’nin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısına çevrildi. Yurt içi ve dünyadaki gelişmelerin yanı sıra ekonomik gelişmelerin değerlendirileceği Kabine toplantısında, yeni kararların alınması bekleniyor. Son kabine toplantısında Rusya-Ukrayna savaşı ve elektrik tarifesinde yeni düzenlemeler duyurulmuştu. Peki, Kabine toplantısı ne zaman? Bugün Kabine toplantısı var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak? İşte detaylar…

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı var mı? Yarın Kabine toplanacak mı?

Türkiye’nin gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine toplantısına çevrildi. Dış siyaset ve Türkiye’deki gelişmelerin ele alındığı Kabine toplantısında ekonomik gelişmeler değerlendiriliyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman? Bugün Kabine toplantısı var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak? İşte detaylar…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine Toplantısı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. Toplantıda, Ukrayna gündemindeki son durumdan ekonomiye, Antalya Diplomasi Forumu'ndan salgına dair birçok konu ele alınacak.

KABİNE TOPLANTISI'NIN GÜNDEMİ NE? 

Ukrayna gündemindeki son durumdan ekonomiye, Antalya Diplomasi Forumu'ndan salgına dair birçok konu ele alınacak.

Ukrayna'da yaşanan gelişmelerin öncelikli olduğu ve birçok başlığın masaya yatırılacağı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantıda, bölgedeki son durum değerlendirilecek. Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik devam eden çalışmalar da toplantıda görüşülecek başlıklar arasında olacak.

Haberin Devamı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının Türkiye'ye etkileriyle ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapılacak. Alınacak olası tedbirlere ilişkin yol haritası konuşulacak. Kabine toplantısında yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları ve koronavirüs salgınına yönelik adımlar da değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından 'Millete Sesleniş' konuşması yapacak.

KABİNE TOPLANTISI'NDA SON ALINAN KARARLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine toplantısında kamuoyuna duyurdukları elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi de bugün netleştirdiklerini belirterek, "Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilowat saate aylık 240 kilowat saate yükseltilmiştir. Böylece tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Bir başka ifadeyle mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir. Kademe uygulamasını ticarethane statüsündeki aboneleri kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilowat saate, aylık 900 kilowat saate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Bu şekilde esnaf ve sanatkarlarımızın da yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesini sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağlanan burslarda da ciddi iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, "Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla bin 250 liraya çıkarıyoruz. Aynı şekilde başarı performanslarına göre bundan böyle TÜBİTAK'tan yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250 lira, doktora öğrencileri 5 bin 500 ile 7 bin 500 arası, doktora sonrası araştırmalar ise 7 bin 500 ile 10 bin arasına kadar aylık burs alabileceklerdir. Mümkün olan en yüksek seviyeden yapmaya özen gösterdiğimiz bu iyileştirmelerin şimdiden öğrenci ve araştırmacılarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı