Gazete Vatan Logo

Kabine Toplantısı ne zaman? 22 Kasım bugün Kabine Toplantısı var mı, saat kaçta? Gözler Kabine Toplantısı kararları için Beştepe’ye çevrildi!

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kabine Toplantısı kararları için gözler Ankara'dan gelecek açıklamalara çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabinenin ana gündemi yine Koronavirüsle mücadele olacak. Suriye Libya ve Irak’ın kuzeyindeki gelişmeler ve döviz kurundaki hareketler de kabinin ele alacağı konuların başını çekiyor. Peki, Kabine Toplantısı bugün mü?

Kabine Toplantısı ne zaman? 22 Kasım bugün Kabine Toplantısı var mı, saat kaçta? Gözler Kabine Toplantısı kararları için Beştepe’ye çevrildi!

Kabine Toplantısı sonuçları için gözler Ankara'ya çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yoğun gündemle toplanan Bakanlar Kurulu'nda Koronavirüsle mücadele, döviz kurundaki hareketlilik ve Suriye, Libya ve Irak’ın kuzeyindeki gelişmeler masaya yatırılacak. Peki, Bugün Kabine Toplantısı var mı? Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Kabine, son olarak 8 Kasım Pazartesi günü saat 15.00'te bir araya geldi. Kabine Toplantıları rutin olarak 2 hafta ara ile gerçekleştiriliyor. Bir sonraki toplantı ise bugün gerçekleşecek.

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI NE OLACAK?

Aşılama takvimi, yerli aşı çalışmalarında gelinen son durum hakkında Bakan Koca kabine üyelerine bilgi verecek.

Toplantının bir diğer önemli başlığı da ekonomi olacak. Döviz kurlarındaki hareketlilik toplantıda değerlendirilecek.

Ayrıca terörle mücadele, Suriye Libya ve Irak’ın kuzeyindeki gelişmeler de kabinenin gündem maddeleri arasında yer alacak.

KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 356 bin 563 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 810 kişinin testi pozitif çıktı, 218 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu'nu "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaştı.

Buna göre, son 24 saatte 356 bin 563 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 810 kişinin testi pozitif çıktı, 218 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 28 bin 749 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 80,52, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 90,24 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 119 milyon 200 bin 467 doza yükseldi.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il, Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Salgın boyunca birçok kez günlük yaşam kısıtlamalarla düzene konmuş ve bunlardan sonuçlar alınmıştı. Kısıtlamalar artık söz konusu olmasa da biz kişisel tercihlerimizde bunları dikkate almalıyız. Hizmet alacağımız kurumlara daha az yoğun oldukları saatte gidelim."