Gazete Vatan Logo

İtalya'da kaybolan helikopter bulundu mu, kayıp helikopterdeki 4 Türk’ün isimleri belli oldu mu?

İtalya'da dün sabah saatlerinde kaybolan helikopterde bulunan 7 kişiden 4'ünün Türk olduğu tespit edildi. Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamada, 4 kişinin çalışanları olduğu ve bir fuar için İtalya'ya gittikleri duyuruldu. Peki, İtalya'da kaybolan helikopter bulundu mu, kayıp helikopterdeki 4 Türk’ün isimleri belli oldu mu?

İtalya'da kaybolan helikopter bulundu mu, kayıp helikopterdeki 4 Türk’ün isimleri belli oldu mu?

İtalya’nın Lucca kentinden kalkan ve kaybolan helikopter kayboldu. İtalyan ANSA ajansının haberinde, dün sabah saatlerinde Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı'ndan kalkan Agusta Koala "AW119" tipi bir helikopterin radardan kaybolduğu belirtildi. Helikopteri arama çalışmalarının Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin sınır kesiminde sürdüğü ifade edildi. Helikopterle radar teması kaybolduktan sonra başlayan arama kurtarma çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı.

İTALYA'DA KAYBOLAN HELİKOPTER BULUNDU MU?

Helikopteri 24 kişilik ekip arıyor, ancak henüz kayıp helikopter bulunmadı.

 

 

İTALYA'DA KAYIP HELİKOPTERDEKİ TÜRKLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU MU?

KAYIP HELİKOPTERDEKİ 4 TÜRK’ÜN İSİMLERİ

Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar, Altuğ Erbil...

Eczacıbaşı Grubu'ndan yapılan açıklamada  kaybolan helikopterdeki 4 Türk'ün bir fuar için İtalya'ya gittiği belirtildi.

Uçağın kaybolmasının ardından şu açıklama paylaşıldı:

"Kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır.

Haberin Devamı

''MODENA CİVARINDA RADARDAN KAYBOLDU''

İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca’dan Treviso’ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir.

İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya’da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya'daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya’daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir''

Helikopterdeki Türklerin durumuyla alakalı Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğinin, hem İtalyan makamları hem de Türk firmasının yetkilileriyle yakın temas halinde olduğu öğrenildi.