Gazete Vatan Logo

İstanbul’da hava durumu nasıl olacak? İstanbul’a yağmur yağacak mı? İstanbul’a dolu yağacak mı? İstanbul hava durumu!

İstanbul için yağış uyarısı! AFAD, Valilik ve AKOM uyardı! İstanbul’da turuncu kodlu yağış uyarısı yayınlandı ve vatandaşların cep telefonlarına uyarılar gönderildi. Çok kuvvetli yağış beklenen İstanbul’da yıldırım, sel, dolu ve hortum gibi olumsuzluklar için uyarı yapıldı. Peki, İstanbul’da hava durumu nasıl olacak? İstanbul’da yağmur ne zaman yağacak? İstanbul’da yağmur ne zaman bitecek? İstanbul’a yağmur ve dolu yağacak mı? İşte İstanbul için yapılan uyarılar…

İstanbul’da hava durumu nasıl olacak? İstanbul’a yağmur yağacak mı? İstanbul’a dolu yağacak mı? İstanbul hava durumu!

İstanbul’da kuvvetli yağış, dolu, sel yıldırım ve hortum uyarısı geldi. Valilik, AKOM ve AFAD uyardı! Meteoroloji turuncu kodlu uyarı yayınladı! Vatandaşların olumsuzluklara karşı önlem almaları ve dikkat olmaları istendi. Peki, İstanbul’da hava durumu nasıl olacak? İstanbul’da yağmur ne zaman yağacak? İstanbul’da yağmur ne zaman bitecek? İstanbul’a yağmur ve dolu yağacak mı? İşte İstanbul için yapılan uyarılar…

İSTANBUL’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan yağış bugün daha da şiddetlenecek. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya "Perşembe sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.

İSTANBUL İÇİN ART ARDA YAĞIŞ UYARILARI GELDİ!

AFAD'dan uyarı geldi. Vatandaşların cep telefonlarına gönderilen SMS'te "İstanbul'da Persembe ilk saatlerden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun" denildi.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ’DEN İSTANBUL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; yarın sabah ilk saatlerden itibaren Marmara’nın doğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor.

MGM'den İstanbul için turuncu kodlu uyarı yapılırken, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır denildi.

AKOM'DAN UYARI

AKOM'dan yapılan açıklamada, “Yağışların Çarşamba günü içerisinde etkisini artırması, yağış anında kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor” denildi. Ayrıca yağışlı havanın perşembe akşam saatlerine kadar etkili olabileceği de belirtildi.

Haberin Devamı

"3 GÜN SÜRECEK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 gün sürecek yağmurla ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "AKOM verilerine göre bu geceden başlayıp 3 gün boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Yağışların oluşturabileceği olumsuz durumlar için ALO153 Çözüm Merkezimiz ile iletişim kurulabilir." denildi.