Gazete Vatan Logo

İstanbul'da bomba bulundu!

İstanbul Sultanbeyli'de mezarlık yanındaki boş bir arsada, parça tesirli basınç ayarlı 2 bomba ile 20'ye yakın molotofkokteyli bulundu.

Sultanbeyli’de bir mezarlığın yanındaki boş arazide iki poşet içinde patlamaya hazır 2 kutu kola içine yerleştirilmiş parça tesirli bomba ile 20’ye yakın molotof kokteyli bulundu.

İstanbul Sultanbeyli’de Beşyol Mevkii Akgül Caddesi Dereseki Sokak üzerindeki mezarlık ile elektrik trafosu arasındaki arazide saat 11.30 sıralarında oyun oynayan çocuklar poşetler içinde çok sayıda molotof kokteyli buldu. Çocuklar ailelerine söyleyince polise haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri poşetlerin çevresine güvenlik şeridi çekerek, mahalle sakinlerini olay yerinden uzaklaştırdı. Poşetlerin içinde ucundan fitil sallanan iki meşrubat kutusu görülünce de olay yerine bomba imha ekipleri çağırıldı. Bomba imha uzmanları, bulunan iki meşrubat kutusunun fitilli, parça tesirli ve basınç ayarlı bomba haline dönüştürüldüğünü tespit etti. Etkisiz hale getirilen bombalar ile 20 adet molotof kokteyline polis tarafından el konuldu.

‘Çocuklar oynarken patlasaydı’

Bombaların bulunduğu yerin hemen karşısında bulunan evde ikamet ettiğini belirten Melik Bilmez, çocukların oyun oynarken tesadüfen bir poşet bulduklarını, içini açtıklarında da molotof kokteylleri ile karşılaştıklarını, durumu önce kendisine daha sonra da ilçe polis ekiplerine bildirdiklerini söyledi. Bazı çevre sakinleri de, “Ya çocuklar oynarken patlasaydı. Büyük tehlike atlatıldı” dedi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Diyarbakır’da 10 havan mermisi bulundu

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ne bağlı Kızlal Köyü’nde köprü altında mühimmat bulundu. Kızlal Köyü’nden geçen Batman Çayı’nın üzerindeki köprü ayaklarının altında mühimmat bulunduğu ihbarını alan güvenlik güçleri burada arama yaptı. Jandarma ekibi ve Özel Harekat timleri tarafından yapılan aramada köprü altına atılan ve üzerinde yaklaşık 40 yıl önceki tarih bulunan 10 mühimmat bulundu. Patlamamış havan mermisi olduğu sanılan mühimmat incelenmek üzere kriminal labaratuvara gönderildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olayın soruşturma sonunda açıklığa kavuşacağını söyledi.

Haberin Devamı