Gazete Vatan Logo

İstanbul,İzmir ve Ankara merkezli 57 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var...

İzmir merkezli 40 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonda 41 kişi gözaltına alındı.13 kişinin yakalanması için çalışma yapılıyor. İstanbul merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.Ankara'da da 25 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul,İzmir ve Ankara merkezli 57 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var...

Peş peşe operasyon haberleri geliyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına, İzmir merkezli 40 ilde operasyon yapıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, mahrem imamlar tarafından ankesör/ büfe telefonları ile arandıkları tespit edilen 37'si aktif görevde olan toplam 54 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Bunun üzerine, İzmir merkezli 40 ilde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Yapılan operasyonda şu ana kadar 30 aktif çalışan ve 11'i ihraç olduğu öğrenilen 41 şüpheli gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Fethullahçı terör örgütü(FETÖ)'ne yönelik İstanbul merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.16 ilde 62 hedefe yönelik gerçekleştirilen operasyon, FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik yapıldı.
ANKARA
Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik "ankesör" soruşturmasında gözaltı kararı verilen 25 kişiden 18'i yakalandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen 21'i ihraç, 25 eski astsubay hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Bu kapsamda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Ankara merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonlarla şüphelilerden 18'i gözaltına alındı. Operasyonlarda, zanlıların, astsubay okulu sınavına örgüte ait evlerde hazırlandıkları, sınavı kazandıktan sonra astsubay okulunda mahrem imamlarca örgütsel faaliyetler için tekrar talimat aldıkları belirlendi. Bu bağlamda şüphelilerin, ikişerli ve üçerli gruplarla mahrem imamlarla örgütsel toplantılar yaptıkları ve örgüt liderinin videoları izletilerek bağlılıklarının artırıldığı, evlerde gizlilik kuralları içerisinde faaliyet göstererek, tedbirli davranmaları için talimat aldıkları tespit edildi.

Haberin Devamı