Gazete Vatan Logo

İstanbul adliyelerinde 190 memura gözaltı

İstanbul’daki Çağlayan, Bakırköy ve Gaziosmanpaşa Adliyeleri’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 190 memur için gözaltı kararı verildi, kalemlerde arama yapıldı.

İstanbul adliyelerinde 190 memura gözaltı

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi, Bakırköy Adliyesi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında memurlara yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 190 memur hakkında gözaltı kararı verildi. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden 146, Bakırköy Adliyesi’nden ise 44 kişi hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltı kararı alındı.

Kalemlerde arama

Soruşturmayı Dink cinayeti soruşturmasını da yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü yürütüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun talimatıyla haftanın ilk iş günü mesainin başladığı 08.30’da çok sayıda sivil polis adliyeye gelerek hakkında gözaltı kararı bulunan memurların görevli oldukları savcılık ve mahkeme kalemlerine gitti. Polisler memurların masa ve çekmecelerinde arama yaparken aynı zamanda bilgisayanlarında da inceleme yaptı. Daha sonra gözaltına alınan memurlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma kapsamında daha önce Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndan 4 memur gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı