Gazete Vatan Logo

İstanbul Adalet Sarayı önünde uzun kuyruklar oluştu

Corona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında İstanbul Adalet Sarayı nöbetleşme sistemiyle çalışıyordu. Yeni normalleşme adımlarıyla birlikte, bugün duruşmalar görülmeye başladı. Adliye önünde uzun kuyruklar oluştu.

İstanbul Adalet Sarayı önünde uzun kuyruklar oluştu

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bugün itibariyle yeni normalleşme adımları başladı. Yargısal sürecin ve duruşmaların başlamasıyla birlikte, adliye önünde uzun kuyruklar oluştu.
Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında nöbet sistemi ile çalışan ve bugün itibariyle duruşmaların görülmeye başladığı İstanbul Adalet Sarayı'nın giriş kapılarında uzun kuyruklar oluştu. Sosyal mesafe kuralı hiçe sayılırken, adliye personelleri ateş ölçer ve maske kontrolü yaptıktan sonra sırada bekleyen vatandaşların adliyeye girmesine izin verdi.
"İNSANLAR AKIN AKIN ADLİYEYE GELİYOR"
Sırada bekleyen Doğan Yörük " Sosyal mesafe kimsede yok zaten, Allah herkese yardım etsin" dedi. Ali Haydar Kunulu ise "Ülkede 1 Haziran'dan beri sosyal mesafe kuralına pek uyulmuyor, adliyede bunun en somut göstergesi. Bugün itibariyle insanlar akın akın adliyeye geliyor." diye konuştu.
Halil Güneş ise "Bugünlere tarih vermişler, normal diye karşılıyorum. Koronavirüs tehlikesinden illaki korkuyoruz ama bu sırada elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İZMİR
İzmir Adalet Sarayı'nın kapısında, sabahın saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Maskesiz kişiler içeriye alınmazken, giriş yapanların ateşi ölçüldü. 38 derecenin üzerinde ateşi olanlar, geri çevrildi. Ayrıca adliyede işi olmayanlar da içeri alınmadı. Erken saatlerde başlayan kalabalık sebebiyle adliye kapısında her geçen saat yoğunluk arttı. Bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe saydığı gözlenirken, görevliler sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda sıklıkla uyarıda bulundu.
ANTALYA
Antalya Adalet Sarayı'nda bugün itibariyle yeni normalleşme adımları atıldı. Koronavirüs nedeniyle ara verilen duruşmaların yeniden görülmeye başlamasıyla birlikte, adliye önünde uzun kuyruklar oluştu. İçeri girme telaşı nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat edilmediği görüldü. Güvenlik görevlileri ateş ölçüp ve maske ve evrak kontrolü yaptıktan sonra sırada bekleyenlerin adliyeye girmesine izin verdi.
Adliyeye girmek için sırada bekleyen Yasin Özkara, "Büyük bir sıra ama çok fazla beklemiyoruz. İşimiz vardı, onun için gelmiştik. Şansımızdan oldukça hızlı ilerliyor" dedi. Hastalık olduğu için içeriye sırayla alındığını belirten Kübra İşeri, "Bu duruma anlayış gösteriyoruz. Sıraya yeni girmemize rağmen oldukça hızlı ilerliyor. Ayrıca insanların sıra ile girmesi güzel" diye konuştu. Adliyenin açılacağını günü heyecanla beklediğini söyleyen Avukat Ramazan Kıyak ise, "Yoğunluk var ama inşallah kısa sürede normale döner. İnsanlar için her şeyin hayırlısı olsun" dedi.

Haberin Devamı