Gazete Vatan Logo

'İşleri CHP lideri üstlendi!'

27 Mayıs’ta darbecilerin beş kişi için cenaze töreni düzenlediğini belirten Erdoğan, ‘Yine aynısı yapılıyor. Cenaze kaldırma görevini Kılıçdaroğlu üstlendi’ dedi

Başbakan Erdoğan, dün Aydın ve Kahramanmaraş’ta vatandaşlara seslendi. Menderes’e yapılanlarla kendisine yapılanların aynı olduğunu savunan Erdoğan, şunları söyledi: “27 Mayıs öncesinde ne varsa, bugün de aynısı var. O gün Menderes’e diktatör dediler, şimdi bana diyorlar. O gün Menderes’e hürriyet düşmanı dediler, bugün aynısını bana söylüyorlar. O gün Menderes’e gençleri öldürdü, öldürüyor dediler, aynısını bana söylüyorlar.”

Darbe için yaptılar

27 Mayıs dönemine ilişkin çok enteresan bir olayı hatırlatmak istediğini vurgulayan Erdoğan, 27 Mayıs müdahalesinden hemen sonra, 10 Haziran’da darbecilerin 5 kişi için bir cenaze töreni düzenlediğini söyledi. Erdoğan, “Bugünkü CHP’nin düzenlediği törenler gibi. Yeter ki bir kişi öldürülsün veya ölsün, onun cenaze törenini kaldırma görevini Kılıçdaroğlu üstlendi. O yapıyor bu işleri. Hayatını kaybetmiş bu 5 kişiye hürriyet şehitleri diyorlardı o zaman CHP’liler. İstanbul’dan başladı, Ankara’ya kadar, günlerce bu 5 kişinin bu cansız bedenini gezdirdiler. Bu 5 kişi, nasıl öldü: Biri 27 Mayıs darbesi sırasında, kendi askerinin kaza kurşunuyla öldü. Biri sabah darbeyi kutlamak için sokağa çıkan bir CHP’li babanın yanındaki 11 yaşındaki çocuktu. O da askerlerin yanlış ateşiyle ölmüştü. Bir diğeri 27 Mayıs öncesinde Adnan Menderes’e karşı yapılan gösterilerde seken kurşunla öldü. Bir diğeri Menderes karşıtı gösterilerde tankın üzerinde konuşurken düşüp ölmüştü. 5’incisi de darbeye hazırlık yaparken elindeki silahın patlaması sonucu öldü. 5’i de maalesef kazara ölmüştü. 5’inin ölümünde de hükümetin hiçbir sorumluluğu yoktu. Bu ölümleri hem darbeyi kışkırtmak için kullandılar hem de darbe sonrasında Menderes’i karalamak için kullandılar.”

‘Bana niye Atatürk posteri sallıyorsun’

Başbakan Erdoğan, miting alanına gelirken birilerinin kendisine Atatürk’ün poster salladığını belirterek bu duruma tepki gösterdi. Erdoğan şöyle dedi: “Bana niye Atatürk’ün posterini sallıyorsun ki... Bu büyük bir ihtimalle CHP’li. Biz bu CHP’yi biliriz. Siz Gazi Mustafa Kemal öldükten sonra paraların üzerinden Atatürk’ün resmini kaldırıp oraya İnönü’nün resmini koyan partisiniz.”

‘Oğluma avukat uydurmuşlar’

Erdoğan, 12 yıl boyunca çetelerle mücadeleden taviz vermeyeceklerini vurguladı. Erdoğan şöyle devam etti: “Bakıyorum yeni iftiralar. İki gazete yine bir tanesi paralel yapının gazetesi, bir tanesi de paralel yapının desteklediği bir gazete. Bu gazeteler haber yapıyor. Haber de benim oğluma, yavruma hiç ilgisi, alakası olmayan bir avukat uydurmuşlar. Ondan sonra bir sitede evi olduğuna dair de orada bir haber yapmışlar. Hemen tabi davayı anında açtık.”

AVUKATI AÇIKLADI: Bilal Erdoğan daire almadı

Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, müvekkili hakkında asılsız haberler yapıldığını açıkladı. Bilal Erdoğan hakkında dün iki gazetede yer alan haberlere ilişkin açıklama yapan Özel, şunları söyledi: “Müvekkilim Bilal Erdoğan, gazetelerde iddia edilen yerden hiçbir zaman herhangi bir daire almamıştır. Daire aldığı iddia edilen avukat ile herhangi bir vekalet ya da özel bir ilişkisi de bulunmamaktadır. İddialarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Söz konusu haberlerde Bilal Erdoğan’ın İstanbul’da lüks bir siteden 14 milyar lira karşılığında daireler aldığı iddia ediliyordu.

Haberin Devamı