Gazete Vatan Logo

IŞİD’e karşı Kürt ordusu önerisi

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD’in saldırılarına karşı Kürtlerin ortak savunma mekanizması oluşturması gerektiğini belirterek “Gerekirse ordulaşmaya kadar gidilmeli” dedi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), IŞİD’in saldırılarının ardından Kuzey Irak’ta Şengal (Sincar), Mahmur ile Suriye’de Kürtlerine yaşadığı Rojava’ya gönderdiği aralarında milletvekillerinin de bulunduğu heyetin, gözlem ve inceleme raporunu açıkladı. Toplantıda konuşan Demirtaş, Kürt halkının belki de en sıkıntılı, en zorlu sınavları bugünlerde verdiğini söyledi ve “Şengal’e, Mahmur’a yapılan vahşet karşısında uluslararası toplumun sessizliği son derece çirkindir” dedi.
Ortak savunma oluşmalı
Demirtaş, şöyle devam etti: “İlk çağrımız Kürdistan halklarınadır. Bugün sadece kendi partisini, kendi koltuğunu, ikbalini düşünen herkes halkına ihanet etmiş sayılır. Ulusal birlik sadece siyasi birlik olarak ifade edilmemeli ortak savunma kurumları oluşturulmalı, savunma mekanizmaları kurulmalı. Gerekirse bu barbarlar ve vahşete karşı ortak ordulaşmaya kadar gidilmesi tartışılmalıdır.”

Haberin Devamı