Gazete Vatan Logo

İntihar mektubu yazmış!

Neden kadınları hedef aldığını anlatmış

Diyarbakır’da 2 kadına silahlı saldırı düzenledikten sonra intihara kalkışan temizlik işçisi, neden kadınları hedef aldığını intihar mektubunda anlatmış.

Diyarbakır’da bir sağlık ocağında temizlik görevlisi olarak çalışan Şeyhmuz Yıldız, önceki gün bir kadını yaralayıp diğerini de öldürdükten sonra intihara kalkıştı. Yıldız’ın cebinden çıkan intihar mektubunda saldırılar öncesi yapacaklarını detaylı olarak anlattığı ortaya çıktı.

Görev yaptığı Sağlık Ocağı’nda hemşire Özlem Gözükmez’i başından vurarak ağır yaraladıktan sonra iki kilometre uzaktaki noterde çalışan katip Özlem Akdağ’ın yanına giden Şeyhmuz Yıldız, başına ateş ettiği kadını öldürdü. Yıldız, daha sonra noter kapısına çıkarak namluyu başına dayayıp ateş etti. Ağır yaralanan Şeyhmuz Yıldız ile hemşire Özlem Gözükmez’in tedavileri sürüyor. Bekar olan Şeyhmuz Yıldız’ın annesi ile birlikte yaşadığı ve psikolojik sorunları olduğu belirtildi.

Olay sonrası hastaneye kaldırılan Şeyhmuz Yıldız’ın üzerinde düzenleyeceği saldırıları detaylı olarak anlattığı bir intihar mektubu bulundu. Yıldız, bu notta noter katibi Özlem Akdağ’ı ‘kirve’ diye adlandırdığı bir yakının boşanma davasında tanıklık yaptığı için öldüreceğini yazıyor. Yıldız’ın, Özlem Gözükmez’i neden öldürmek istediğini de mektupta anlattığı belirtilirken polis bu konuyu sır gibi saklıyor. Savcılık da Yıldız’ın Özlem Gözükmez’i neden öldürmek istediğini yazdığı notun içeriğine ilişkin gizlilik kararı aldı.

Haberin Devamı