Gazete Vatan Logo

İnfaz emri Hollanda’dan

Nacif Şerifi Zindaşti’ye yönelik saldırıda kızı ve şoförünün öldürülmesi olayını Hollanda’da bulunan Orhan U. ve Çetin K.’nın azmettirdiği öne sürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin ise olaydan 4 gün sonra öldürüldüğü tespit edildi

İstanbul Büyükçekmece’de Nacif Şerifi Zindaşti’ye düzenlenen saldırı ile başlayıp Hollanda ve Panama’ya sıçrayan uyuşturucu hesaplaşmalarına yönelik yaşanan yeni gelişmelerle çarpıcı bağlantılar ortaya çıkmaya başladı.

Kızı öldü

Cinayetlerin başlangıcı olan Nacif Şerifi Zindaşti’ye yönelik saldırı 26 Eylül 2014’te yaşandı. Olayda Zindaşti’nin 19 yaşındaki kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü hayatını kaybetti.

Holding sahibi

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturma kapsamında 5 gün önce geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya’nın sağ kolu olarak geçen İran asıllı Ali G., Nizamettin Y. ve Sarallar’ın adamlarından Savaş S.’nin aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada olayı azmettiren kişilerin 2007 yılında polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan çetenin lideri ve bir holding sahibi olduğu iddia edilen iş adamı Orhan U. ile Çetin K. olduğu belirlendi.

Talimat Hollanda’dan

İddiaya göre Ürfi Çetinkaya’nın sağ kolu Ali G.’nin de bu saldırıdan haberi vardı. Kanlı hesaplaşmaya ilişkin yürütülen soruşturmada ortaya çıkan diğer önemli gelişme ise tetikçilerle ilgili yaşandı. Zindaşti cinayetinde yer alan tetikçilerin 22 Aralık 2014 tarihinde Küçükçekmece’de silahlı saldırı sonucu öldürülen ve Sarallar grubu üyesi Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar olduğunu tespit etti. Zindaşti soruşturmasıyla ilgili 8 aylık yapılan çalışmada, saldırının aylar öncesinde planlandığı, Zindaşti’nin evinin yanında ev kiralayan planlayıcıların bu şekilde Zindaşti’yi gözetledikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Arama kararı çıktı

Bu süreçte tetikçi Osman Sezen, Ali G. ve Nizamettin Y., sahte pasaportla sık sık Hollanda’ya gidip geldiği tespit edilirken, olay günü de tetikçilerin araçta Zindaşti’nin olduğunu düşünerek saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlendi. Polis geçmişe yönelik yaptığı teknik çalışmalarda da tetikçilerin ve Türkiye’de olayı azmettiren kişiler arasındaki bağlantılar elde etti. Soruşturmanın ardından Hollanda’da bulunan olayın azmettiricisi Orhan U. ve Çetin K. hakkında arama kararı çıkartıldı.

Haberin Devamı

Cinayetin bedeli 5 milyon dolar

Olayla ilgili polis, önemli ayrıntılara da ulaştı. Zindaşti cinayetinin maliyeti 5 milyon dolar karşılığında gerçekleştirildiği öne sürüldü. İddiaya göre, Hollanda’daki azmettiriciler, Türkiye’de bu işi organize edecek kişilere 5 milyon dolar verdi. Cinayeti organize eden kişiler o parayı kademe kademe paylaşarak tetikçiye kadar ulaştırdı. Dağıtılan 5 milyon dolardan tetikçiye ulaşılan paranın 50-80 bin lira arası olduğu belirtiliyor. İki olay arasındaki bağlantının açığa çıkmasıyla birlikte gözler Nişantaşı’nda Vedat Şahin ve korumasına gerçekleşen saldırıya çevirdi. Polis şimdi iki iddia üzerinde duruyor. İlk iddiaya göre, tetikçi olan Sarallar’ın adamları Şahinler’in adamları tarafından öldürüldü. Bu olaydan sonra da Sarallar, Vedat Şahin saldırısını gerçekleştirdi. İkinci iddiaya göre ise, tetikçiler Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar’ın Zindaşti yerine kızı ve şoförünü öldürmeleri çete içinde rahatsızlık verdi. Hedeflenen kişinin öldürülmemesi üzerine, aynı çete 2 tetikçi hakkında ölüm emri verdi.

Haberin Devamı