Gazete Vatan Logo

İlköğretim öğrencisine öğretmenlerden dayak iddiası

Konya'da ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi Abdullah Mert Oflaz'ın, öğretmenleri tarafından tekme tokat dövüldüğü iddia edildi

Çocuklarının durumunu öğrenmek için okula giden aile ise, yöneticiler tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü. Aile, okul yönetimi ve öğretmen hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Selçuklu İlçesi'ndeki Zeki Altındağ İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Abdullah Mert Oflaz, 3 gün önce okuldan eve döndü. Oflaz'ın vücudunun çeşitli yerlerinde kızarıklık ve çizikler bulunduğunu gören ailesi, olayı anlatmasını istedi. Abdullah Mert Oflaz, annesi İsmihan Oflaz'a öğretmeni Mehmet Emin Yanar ile okul müdür yardımcısı Süleyman Eşen'den dayak yediğini söyledi. Olayın şokunu üzerinden atamayan Oflaz, yaşadıklarını DHA'ya şöyle anlattı:

"Bir gün önce kız arkadaşlarımızla teneffüste tartıştık. Onlar da öğretmenlere şikayet etmiş. Derste bir öğrenci gelerek beni çağırdı. Mehmet Emin Yanar öğretmenimiz koridorda beni tekme tokat dövdü. Daha sonra sınıfa döndüm. Ancak bir süre sonra tekrar beni dersten çağırdılar. Bu kez okul müdür yardımcısı Süleyman Eşen, beni odasında tekme tokat dövdü."

Abdullah Mert Oflaz, bir başka öğretmenin, geçen hafta astım hastası olan bir öğrenciyi okulun etrafında beş tur koşturduğunu da iddia etti.

POLİS BABAYA `SENİ SÜRDÜRÜRÜM' TEHTİDİ

Dayak iddiasından bir gün sonra okula giden Abdullah'ın okul yönetimi tarafından tekrar çağrıldığını belirten anne İsmihan Oflaz, "Oğlum okula gittiğinde `Allah günah yazar. Beni öğretmenlerim dövmedi. Ailem dövdü.' diye bir kağıda yazı yazdırmışlar. Polis memuru eşim Osman Oflaz'la birlikte okula gittik. Çocuğumuza neden dayak attıklarını sorduk. Okul müdür yardımcısı Toraman Yılmaz eşime, "Seni buradan sürdürürüm. Sen bu şekilde bize soru soramazsın" diyerek bizi okuldan kovdu." dedi.

Aynı okulda öğrenim gören 8'inci sınıf öğrencisi Fatih Ateş de, olayı doğruladı. Bazı öğretmenlerin dayağı alışkanlık haline getirdiğini öne sürdü. Oflaz ailesi, okul yönetimi ve çocuklarını döven öğretmenler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Okul yönetimi ve dayak olayına adı karışan öğretmenler ise olayla ilgili açıklama yapmadı.

Haberin Devamı