Gazete Vatan Logo

'İçki yasağı devam edecek'

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Zaman gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sarıgül, "CHP’de artık köklü bir değişim oldu. Büyükşehir Belediyesi’ndeki hiçbir çalışanın siyasî düşüncesinden dolayı işiyle aşıyla uğraşmam. Ben ‘öteki’si olmayan bir anlayışla çalışacağım. Başı açık olan da benim, kapalı olan da. Benim ailem de kapalı bir ailedir. Türkiye’de artık böyle bir konu olmaz" dedi.

İşte Sarıgül'ün röportajından satır başları:

Başörtülü çalışanlar konusunda seçilirseniz bir değişiklik yapacak mısınız?

İnançlara saygılı, mutaassıp bir ailenin çocuğuyum. Benim ailem de kapalı bir ailedir. Ablam, yengem kapalıdır, ama gelinim de açıktır. Türkiye'de artık böyle bir konu olmaz. CHP'de artık köklü bir değişim oldu. Örfüne, geleneklerine bağlı, inançlarına saygı duyan tüm yurttaşlarımıza CHP açık. Şişli Belediyesi'nde kapalı kardeşlerimizle nasıl ilişkimiz varsa, İstanbul Belediyesi’nde de öyle rahat olacak.

CHP dinle barıştı diyebilir miyiz?

CHP zaten barışıktı, fakat öyle anlatılıyordu. Baykal dönemi biraz farklıydı. Ötekisi olmayan bir anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Sizin kafanızdaki sol neye tekabül ediyor?

Sosyal demokratlık diyelim, barış, özgürlük, demokrasi, alın terine saygı anlamına geliyor. Emek hakkını alsın. Biz, ülke özgür ve mutlu olsun istiyoruz. Ben AK Parti'ye oy verenlerin de gönlünü kazanmak için çok çalışacağım. Ayrımı olmayan bir İstanbul…

Kimsenin işiyle, aşıyla uğraşmam

İBB’de çalışan hiçbir çalışanın siyasi düşüncesinden dolayı işiyle, aşıyla uğraşmam. Görevlerine aynen devam edecekler. Ben zaten yıllardan beri İBB’de çalışan birçok arkadaşımla beraber çalışıyorum. Daha önce mesela Fuat Şengül, Tayyip Bey döneminde İGDAŞ genel müdürüydü. Ve şu anda bizimle beraber çalışıyor. Çok önemli ölçüler içerisindeyim. Yine birçok bürokrat arkadaşımız var. Onlarla beraber çalışıyoruz ve çok başarılılar, onlar çalışmalarına aynen devam edecek. Bunu çok rahat söyleyebiliyorum çünkü ben uygulamasını yaptım bunun. Ben Şişli Belediyesi’ni ANAP’tan devraldım ve o günden bu yana arkadaşlarımın büyük bir bölümü çalışmalarına devam ediyorlar.

Sosyal tesislerdeki içki yasağı sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediye sosyal tesislerindeki içki yasağı aynen devam edecek. Sosyal tesislerdeki hizmeti destekliyorum. O kaliteyi daha ne kadar artırabilirim, onun için çalışacağım.

Haberin Devamı